Kunstforum wil haar vijfjarig bestaan niet onopgemerkt voorbij laten gaan en organiseert van 16 oktober tot 31 december een bijzondere expositie.

Afgelopen week heeft Corrie Hagenaars het Koetshuis, de (tijdelijk) nieuwe naam voor de voormalige jeugdbibliotheek in het Markiezenhof, ingericht met het werk van veertig kunstenaars. Een diverse verzameling werken, van groot tot klein, van schilderijen tot keramiek; zelfs een luister – kijk object maakt deel uit van de expositie.

Aan de expositie is een prijs verbonden, de Kunstforum.NU Kunstring. Deze exclusieve ring is speciaal voor het lustrum ontworpen en geschonken door Art Object. We willen iedere vijf jaar een dergelijke prijs uitreiken. Bezoekers van de expositie kunnen tussen 16 en 30 oktober hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. Op 30 oktober, tijdens het forum, zal een notaris de winnaar bekend maken en wordt de prijs uitgereikt door Ernest van Buynder, een kopstuk van het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen (MuHKA).

Wij vinden het belangrijk dat kunstenaars, zowel van grotere als kleinere naam, een podium kunnen krijgen in Bergen op Zoom. Dat lukt goed met onze kijkdoosformule. De werken worden geëxposeerd in etalages van leegstaande panden in de binnenstad. Het mes snijdt aan meerdere kanten. Een podium voor de kunstenaar, een vorm van antikraak en antivandalisme voor de  eigenaar en een verfraaiing van de binnensstad. Prachtig toch!

De expositie wordt op zaterdag 16 oktober om 15.00 uur geopend door Nanno Nanninga, directeur van Bibliotheek het Markiezaat. De toegang is gratis.