De Zoomerspelen Bergen op Zoom heeft de ambitie om met het jaarlijks terugkerend openluchtspektakel, de stad Bergen op Zoom meer bekendheid te geven. I

n September 2011 presenteert De Zoomerspelen “Diederick het kind van de rekening”. Hiermee brengt De Zoomerspelen Bergen op Zoom één van haar meest succesvolle producties terug op de planken.
Het openluchtstuk “De Markiezinnen” heeft in 2009 en 2010 niet de financiële reserves opgeleverd die nodig zijn om de ambitie voor de toekomst te verwezenlijken. Het bestuur van de Zoomerspelen Bergen op Zoom heeft daarom besloten om in 2011 en 2012 “Diederick, het kind van de rekening” op te voeren. Met dit succesvolle spektakelstuk zijn De Zoomerspelen in staat haar financiën op peil te brengen en te zorgen dat de nieuwe productie voor 2013 verantwoord op de planken gebracht kan worden.
In het huidige tijdsbeeld is het bestuur van De Zoomerspelen er veel aan gelegen om financieel gezond de toekomstige producties aan het publiek te kunnen presenteren. Mede daarom is er kritisch gekeken naar kosten en haalbaarheid van de komende producties. Dit om ook de komende jaren met behulp van de vele vrijwilligers dit unieke openluchtspektakel te mogen blijven brengen.
Om iedereen de gelegenheid te geven, “Diederick, het kind van de rekening” te komen bekijken bieden wij in 2011 ook matineevoorstellingen aan. Door de inhoud van het stuk en de diversiteit aan voorstellingstijden, is Diederick een openluchtspektakel voor jong en oud.
Meer informatie over De Zoomerspelen Bergen op Zoom via: www.zoomerspelen.nl