Aldus Directeur Ferry Samuels van Eco-point in Halsteren. Eco-point in Halsteren durft te geloven in vernieuwing.

Twintig jaar geleden begon het bedrijf met de productie van reinigingsmiddelen op basis van ecologische grondstoffen. “Dat was volkomen nieuw, nu hebben we de wind vol mee. We staan op het punt om ook in China met een eigen fabriek en verkoopnetwerk aan de slag te gaan.”

In de ontvangsthal van Eco-point staat een vitrine vol met spuitflessen met daar omheen sinaasappels, kokosnoten en maïs. Natuurproducten als basis voor reinigingsmiddelen, in plaats van chemische stoffen. “Net zo goed en veel beter voor het milieu”, zegt directeur Ferry Samuels. “Suikerbiet bijvoorbeeld is prima te gebruiken om te ontkalken. En in sinaasappelschil zit een basisstof voor een prima ontvetter; net zo goed als thinner.”

Bekend maken

“Brabant moet veel meer laten zien wat de provincie in huis heeft. Er is al zoveel; het enige wat we moeten doen is het bekend maken.” Dat is precies de reden waarom Merk Brabant Ferry Samuels zo aanspreekt. “Brabantse bedrijven samen vormen een groot innovatief netwerk; Merk Brabant is daarvoor het symbool.”

Brabantse bedrijven: ondernemen met passie en plezier

Eco-point in Halsteren is een typisch voorbeeld van een bedrijf dat opvalt door zijn ‘Brabantse’ aanpak. Brabantse bedrijven werken namelijk anders dan bedrijven in de rest van Nederland. De Brabantse aanpak is een mengeling van hard werken, gemoedelijkheid en voorop willen lopen. Niet op eigen houtje, maar in samenwerking met andere bedrijven. Alle Brabantse bedrijven bij elkaar vertellen het verhaal van die typische kracht van Brabant. Voor dat succesverhaal is nu een speciaal merk gemaakt: ‘Dan denk je aan Brabant’ (zie logo). Foto is van de fotograaf Joep Lennarts.

Wilt u meer weten over het initiatief ‘Dan denk je aan Brabant’ kijk dan op www.dandenkjeaanbrabant.nl of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.