Kijk zaterdagavond naar Omroep Brabant..... Wint Langeweg of Chaam de Brabantse Dorpen Derby 2010? Zaterdag 11 december om 20.00 uur is het zover: dan vindt de zinderende finale van de Brabantse Dorpen Derby 2010 plaats.

De finale wordt live uitgezonden bij Omroep Brabant. Tijdens de uitzending wordt bekend gemaakt welke drie finalisten de meeste steun hebben vergaard. Daarna bepaalt ú als kijker - door te bellen of te sms’en - wie van de drie naar huis gaat met de hoofdprijs van 25.000 euro!

De ontknoping

De Brabantse Dorpen Derby is een spannende wedstrijd voor de bewoners van de Brabantse dorpen. Bij de derby draait het om projecten die de Brabantse dorpen mooier, leuker en beter maken. De voormalige tuin van het kapucijnerklooster Patersbos ligt er verwaarloosd bij sinds in 1971 de laatste monnik de toegangspoort achter zich dichttrok. Als het aan Langeweg ligt, is het snel weer goed toeven in het Patersbos. De afgelopen maanden verzamelde Langeweg zo veel mogelijk internetstemmen.
Wooncomplex De Schans in Chaam bestaat uit appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. De Schans wil graag uitbreiden met verschillende faciliteiten. Zoals een activiteiten- en ontmoetingsruimte, een dagboerderij en een natuur- en wandelgebied. De Schans brengt zo de kinderen, ouderen, dorpsbewoners en toeristen in de regio bij elkaar. De afgelopen maanden verzamelde Chaam zo veel mogelijk internetstemmen.
Aanstaande zaterdag volgt eindelijk de ontknoping van de Brabantse Dorpen Derby 2010.

Aan de kijker

‘De internetstemmen bepalen zaterdagavond samen met het juryoordeel de top drie van de finalisten,’ zegt gedeputeerde en juryvoorzitter Brigite van Haaften-Harkema. ‘Daarna is het helemaal aan de kijker. Het is dus tot op het laatste moment spannend voor de finalisten. Ik kijk daarom enorm uit naar de finaleuitzending!’

 

Bel of sms!

Wilt u straks weer door de mooie kloostertuin in het Patersbos wandelen? Kijk dan zaterdagavond 11 december om 20.00 uur naar Omroep Brabant. Houd uw telefoon bij de hand en stem op uw favoriet!