Mannen en auto's, het blijft trekken hé! - Het was weer zo'n moment, de feestdagen achter je en nog een dag vrij. Even alles achter je laten, maar wat als het weer niet meezit?


Het antwoord is heel simpel. Er is zoveel te zien als je maar eens zoekt. Mijn broer Henk en ik zijn fervente autoliefhebbers dus dachten we weer een mooi doel te hebben om op pad te gaan. California Import te Westerlo (België) kennen we inmiddels. Die stond dus al snel op het routekaartje. Even snuffelen op het internet leverde al snel een tweede adresje op: Mecanicimport te Sint - Truiden.

Van Bergen op Zoom naar Westerlo is niet al te ver, dus het duurt niet lang voordat we het parkeerterrein van de zaak van Marc Lenaerts oprijden. Deze zaak is gespecialiseerd in Amerikaanse wagens. De Mustangs zijn niet op één hand te tellen, en het ene modelvariant na het andere vraagt, nee schreeuwt om je aandacht. Prachtige auto's die je allemaal wel voor een lekker tripje zou willen lenen. Maar de Corvettes, de Pick-up's, Cadillacs en Chryslers of Buicks mogen er ook zijn. Je ogen vallen van het ene pareltje op het andere. Zoals altijd kondigen we ons eerst aan en vragen we of we wat foto's mogen nemen. Maar als altijd is dat geen enkel probleem. Later staan we nog bijna een uur te praten met de mensen van California Import. De liefde voor auto's kent geengrenzen blijkt maar weer. Na deze bijzonder vriendelijke ontvangst stellen we de navigatie in op het volgende adres: Sint Truiden. Na een aangenaam ritje door het mooie Belgische landschap belanden we op een smalle weg: Engelbamp. Op nummer 27 bevind zich een landhuis dat niet zou misstaan in een typisch Engels landschap. De koetshuizen, de poort waardoor je heen rijdt, alles wijst op een rustieke klassieke omgeving. Er komt iemand op ons aflopen, Christophe de Fauconval, en hem stellen we dezelfde vraag:"Mogen wij misschien een kijkje nemen en wat foto's maken?" Ook hier hetzelfde vriendelijke onthaal en er worden een aantal deuren voor ons geopend. De magie van de autowereld opent zich wederom: oude MG's, Porsches, Mercedessen, Kevers, Chryslers, Morgans, en allerlei andere pareltjes staan daar te wachten om bewonderd te worden. Voor we het in de gaten hebben zijn we weer een uur verder als we Christophe de hand schudden en hem danken voor het onthaal. Ook dit adres is het waard om nog eens te bezoeken.

Twee Belgische locaties met wonderlijke auto's die je alleen van plaatjes kent. En eigenlijk niet eens zo ver uit de buurt. Waag het tripje maar eens.