Waar komen ze vandaan?  - Op zondagmiddag 16 februari is het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch een doemiddag voor de jeugd. Centraal staan grote keien.

De grote steen bij de ingang van het museum is een voorbeeld van bijzondere keien in Nederland. Keien in Nederland? Hoe kwamen die hier terecht en waar komen ze oorspronkelijk vandaan? In de doe-middag van februari gaan we op zoek naar de herkomst van zulke stenen. Mensen hebben die stenen altijd goed kunnen gebruiken. We zullen eens kijken wat ze er zoal mee konden doen. Zelf gaan we keien beschilderen. Leuk om cadeau te geven, om zomaar neer te zetten voor de sier, of te gebruiken als ‘presse papier’ om op losse papieren te leggen zodat deze niet weg kunnen waaien.

aanmelden

Opgeven voor deze doemiddag kan t/m 15 februari 16.00 uur via telefoonnummer 0164-672635 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.De kosten voor deze middag bedragen € 3,50.  Dat is inclusief limonade. De doemiddag vindt plaats van twee tot vier uur in het museum aan de Markt 30a (in de poort, schuin tegenover het Zouavenmuseum).