×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Voor de Stichting Facilitair Bedrijf Bergen op Zoom is 2011 een gedenkwaardig jaar. In januari van dit jaar is het tien jaar geleden dat een stel cultuurliefhebbers, gesteund door het culturele veld en de gemeente Bergen op Zoom, de krachten bundelde en een stichting oprichtte.

Doel was en is het faciliteren van het culturele veld door de verhuur van ruimten voor opslag en repetitie, via advies en belangenbehartiging van de vele amateurclubs en door ondersteuning bij allerlei activiteiten. Van de bekende opluchtspelen tot de Proefmei, Jazzweekend, Mariaommegang etc. etc.

 

Wat begon met een prachtig gebouw – het Klein Arsenaal – en veel vrijwilligers groeide uit tot een (steeds beter) professioneel opererende en bestuurde stichting. Inmiddels is er een betaalde staf in dienst. Deze werkt nauw samen met de vrijwilligers en partners als het ROC en CKB de Maagd. Er zijn nu drie gebouwen in beheer en het aantal aangesloten verenigingen, scholen en non-profit organisaties nadert de honderd. De Stichting FB vertegenwoordigt vele honderden vrijwilligers. Het is een complexe ambitieuze organisatie die streeft naar kwaliteit. Sleutelwoorden zijn: samenwerken, ontplooien, regie, mensenwerk, plezier en creativiteit.

 

In het weekend van 14, 15 en 16 januari vieren we feest.

De 14e met een officiële viering in Theaterwerkplaats 2. Zaterdag de 15e met een groot aantal vrij toegankelijke optredens van aangesloten verenigingen. Dit speelt zich af in Het Koetshuis (voormalige Jeugdbibliotheek) en de binnenplaats en beeldentuin van Het Markiezenhof. Zondag de 16e is er een besloten feest voor medewerkers en vrijwilligers.

Centraal motto van de viering is: Het FB werkt. Dit motto is voor drieërlei uitleg vatbaar:

1. het werkt, dat hebben we wel bewezen in de afgelopen tien jaar

2. de vele ‘handjes’ die dagelijks bezig zijn met het verbeteren van de kunst- en cultuursector in Bergen op Zoom

3. de toekomst waarin het FB toewerkt naar de oprichting van een Productiehuis.

Vooral dit laatste thema staat centraal tijdens de officiële viering op 15 januari as.

Zie voor meer informatie over het FB op onze website www.facilitairbedrijf.nl
{gallery}artikelen/20110106fac{/gallery}