Geen giftige chemisch kleurstoffen meer, maar plantaardige extracten. 100% natuurlijk verven, dat is wat Rubia Pigmenta Naturalia uit Steenbergen doet!

Textielproducenten uit de hele wereld weten Rubia inmiddels te vinden. 

De zachte warme kleuren vallen meteen op in het kantoor van Anco Sneep. Als boerenzoon uit Dinteloord heeft hij het handwerk van zijn voorouders vertaald in moderne business. ‘Zijn’ bedrijf  Rubia in Steenbergen heeft het natuurlijk verven van textiel uit de ambachtelijke sfeer gehaald en vertaald naar een industriële productie-methode. Giftige chemisch kleurstoffen vervangt Rubia door plantaardige extracten. “Niet alleen voor textiel, we beginnen binnenkort ook met cosmetica. De mensen willen puur natuur op hun gezicht.”

Op kantoor hangt een foto van prinses Maxima in een robijnrode jurk. “De ontwerper heeft bewust voor onze kleur gekozen.” Ook pronken er tapijtrollen, rekken met jurkjes en plaids in zachte kleurtinten. Textielproducenten uit de hele wereld weten Rubia inmiddels te vinden. “We zijn klaar voor een mooie toekomst. Juist nu duurzaamheid in al zijn volheid doorbreekt. Dat gaat nooit meer weg.”

Ras-Brabander

Dat Rubia nu ook een Merk Brabant-bedrijf is, helpt Anco Sneep om het bedrijf bekend te maken. Bijvoorbeeld binnen het netwerk van textieldirecteuren. Zelf is hij ras-Brabander. Hij werkt graag met provincie-genoten. “Brabanders zijn gemakkelijke mensen. De omgang met collega’s en relaties gaat lekker losjes. En tegelijkertijd zijn het harde werkers. Dat is een gouden combinatie.”

Brabantse bedrijven: ondernemen met passie en plezier

Rubia in Steenbergen is een typisch voorbeeld van een bedrijf dat opvalt door zijn ‘Brabantse’ aanpak. Brabantse bedrijven werken namelijk anders dan bedrijven in de rest van Nederland. De Brabantse aanpak is een mengeling van hard werken, gemoedelijkheid en voorop willen lopen. Niet op eigen houtje, maar in samenwerking met andere bedrijven. Alle Brabantse bedrijven bij elkaar vertellen het verhaal van die typische kracht van Brabant. Voor dat succesverhaal is nu een speciaal merk gemaakt: ‘Dan denk je aan Brabant’ (zie logo).

Wilt u meer weten over het initiatief ‘Dan denk je aan Brabant’ kijk dan op www.dandenkjeaanbrabant.nl of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Fotograag Joep Lennarts
{gallery}artikelen/20110106brab{/gallery)