De technische staf van de World Class Aviation Academy heeft het Nederlandse talent Quincy Treffers (19) vastgelegd voor de komende drie seizoenen. De leiding van de club onderstreept daarmee de tevredenheid over de ontwikkelingen die de Nederlandse powerforward doormaakt.

 

Quincy Treffers (2.02 meter) kwam aan het begin van dit seizoen naar Bergen op Zoom. Hij kreeg een contract voor één jaar en er werd afgesproken dat hij zou gaan spelen in het U-20 team van Giants, maar wel met de selectie van het eerste team zou mee trainen.

Mede als gevolg van blessures kwam de powerforward dit seizoen al dertien keer in actie voor de hoofdmacht van Wierd Goedee. Hij maakte daarbij een dusdanig goede indruk dat de club nu een langdurige verbintenis is aangegaan met de in Den Helder geboren basketballer.

De Heldenaar begon zijn carrière ook in zijn geboorteplaats, waar hij in het seizoen 2008-2009 al voor het professionele team Den Helder Seals in actie kwam. Na het faillissement van deze club waren er al contacten met Giants, maar mede in verband met zijn studie koos Quincy Treffers er voor nog een jaar in Den Helder te blijven spelen.

Na dat seizoen was er ook belangstelling van Amerikaanse collegeteams, maar de powerforward kwam naar Bergen op Zoom. Hij is dit seizoen een van de steunpilaren van het succesvolle U-20 team en zit bij de eerste selectie op de bank.

Gemiddeld kwam hij in de ploeg van Wierd Goedee acht minuten in actie. Hij scoorde daarin 3,3 punten en pakte 2.8 rebounds gemiddeld. Zijn beste prestatie zette Quincy Treffers neer in de thuiswedstrijd tegen Rotterdam toen hij tot een double-double kwam. De speler maakte dertien punten en pakte ook nog eens 11 rebounds.

Tijdens zijn jeugdopleiding kwam Quincy Treffers ook vele malen in actie binnen de nationale selecties van U-16 en U-18. Met dit laatste team speelde hij in de zomer van 2009 in Sarajevo om het Europees kampioenschap in de B-divisie. Hij behoorde tot de basis en kwam tijdens alle wedstrijden in actie. Hij scoorde gemiddeld 13,5 punt.

De speler is bijzonder in zijn nopjes met zijn langdurige verbintenis in Bergen op Zoom. “Ik had er stiekem op gerekend dat ik langer kon blijven. De sfeer en de organisatie zijn hier perfect. Alles is goed geregeld en ik wil de komende jaren graag mijn steentje blijven bijdragen aan de club en me verder ontwikkelen”, zegt hij.

Technisch-manager Marcel Löhr zegt dat het belangrijk is om Nederlandse talenten aan de club te binden. “We willen graag de omslag maken naar een stevige Nederlandse kern. Daar moet je dus aan gaan bouwen. Daarom hebben we Quincy Treffers ook een aantal jaren vast gelegd. Hij past prima in onze filosofie en maakt goede stappen in zijn ontwikkeling. Door de blessure van Thomas Koenis is hij eigenlijk in het diepe gegooid, maar hij is aardig komen boven drijven.”