Wie Vastenavend roept en aan de uitzendingen van de BRTO denkt komt vanzelf bij Kees Spikker uit.

Deze bekende Bergenaar kruipt dit jaar al weer 2 keer ellef jaar in de huid van zijn Vastenavend alter ego Kees de Krab.

Zaterdag 12 februari is het weer zover, de Bergse vastenavend barst los met het traditionele neuzebal in de grootste zangstudio” De Stoelemat”,  waarbij, als hoogtepunt, het vastenavendliedje 2011 wordt bekend gemaakt door d’n oogeid Nilles 3.

Voor de echte krabben zendt de b.r.t.o. radio het neuzebal rechtstreeks uit via de kabel Fm 87.50 en de ether Fm 105.8 ook via www.brto.nl. De presentatie is  in handen van dirigent Kees de krab en zangpedagoog Ariel  .

Marcel en Jesper de Radio Techniemannen draaien aan de knoppen. De  uitzending begint om 19.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Om 22.00 uur wordt het lied bekend gemaakt en gerepeteerd, waarna het startsein wordt gegeven voor de verkoop. Vanaf 19.00 uur zijn er de volgende gasten:

Jac Stuart en Brigit Bakx praten over het Bergs Dictee thema me n’ebbe n’t ‘r nie mir over, Marjolijn Eggermont komt het programma doorgeven van de drie zondagen voor Vastenavend in De Stoelemat onder het motto Kriebbe Krabbe Krulle, Adrie en Lonneke Verboven lichten een tipje van de sluier op over de leutkwis die tijdens de vastenavend wordt gespeeld in de leutuitzendingen op de  radio, Cees van Broekhoven vertelt over de bijzondere activiteiten van het CKB met Vastenavend, Martin Franken heeft het programma van het concert van Kolpings zonen en natuurlijk aandacht voor de Bergse revue la mar es ore. Aan het eind van de uitzending is er een gesprek met een bestuurslid van de stichting Vastenavend deze heeft iets bijzonders te melden verder natuurlijk d’n oogeid, Steketee, de Grootste boer en de nar, zij worden in de zaal geïnterviewd .

Informatie over de neuzenbal uitzending  kan men krijgen bij Kees Spikker, telefoon: 0164234156.