ZIEPOEZIE - Een nieuwe site voor de liefhebbers van cultuur. In december 2010 manifesteerde de nieuwe website www.ziepoezie nl zich in de literaire kosmos.

ZiepoeZie is een initiatief van de kunstenaars Kitty Doomernik, Marije Kos en Maria van Woezik. Zij willen op hun site vooral combinaties van woord en beeld laten zien. Het is de bedoeling minstens één bijdrage per maand op te nemen. De redactie nodigde Albert Hagenaars uit en plaatste zijn inzending, ‘Surrender’, als vierde bijdrage op 2 maart 2011 op de site.

‘Surrender’ bestaat uit een drietalig gedicht, videobeelden, foto’s en muziek. Bij de origineel in het Nederlands geschreven tekst maakte de Britse maar in Denemarken residerende auteur John Irons een Engelse vertaling en de uit Surabaya afkomstige, al jaren in Bergen op Zoom wonende Agung Soemitro een versie in Bahasa Indonesia.

De videobeelden, waarvoor Bongers Productions in Hoogerheide amateurbeelden bewerkte, tonen een traditioneel Javaanse huwelijksceremonie. De daarbij passende muziek, het in Indonesië immens populaire ‘Kebo Giro’, werd uitgevoerd door het Indonesische ensemble Laras Utomo onder leiding van H. Soekarno.

Het ontwerp van de pagina is van Marije Kos.

De voorgaande bijdragen:

1)     Het gedicht ‘Pandora’ van Marije Kos bij de installatie ‘Les Fleurs du Mal’ van Kitty Doomernik.

2)     Het gedicht ‘De wind’ van Pierre Maréchal‘ bij foto’s van Hans Jansen van de dansperformance ‘Tempeesten’.

3)     Het gedicht ‘Icarus’ van Pien Storm van Leeuwen bij eigen beeldend werk.
Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op deze website. Een initiatief dat mensen de mogelijkheid biedt zich terug te trekken in de schoonheid van woorden en beelden.