BSD maakt zich zorgen over het groenonderhoud en stuurt het college de volgende brief:

 

"De gemeente bezuinigt al jaren op het groenonderhoud. Dat is begrijpelijk gelet op de financiële situatie van de gemeente en de wens de belastingen niet verder te verhogen.
Buiten dat de bezuinigingen hebben geleid tot lagere kosten en een minder aantrekkelijk straatbeeld, is in de beleving van bewoners de onderhoudssituatie van gemeentelijke percelen niet altijd een getuigenis van goed nabuurschap. Naast de esthetische aspecten zitten aan het wel of niet strak onderhouden van groen ook elementen die betrekking hebben op veiligheid. Voorbeelden zijn risico’s op brand door blad of dood hout. Maar ook het feit dat hoge begroeiingen de mogelijkheden op sociale controle op inbraak verminderen en de kansen op verontreiniging met zwerfvuil en ongedierte toenemen. Soms roept het onderhoud ook vragen op in de zin van: er wordt een deel gesnoeid en de rest wordt over geslagen.

Bijgaand wat foto’s, genomen op de hoek Biezenlaan/Gripkeshof te Halsteren. Deze laten zien dat een deel gesnoeid is, maar het deel tegen het hoekhuis niet, terwijl dat de risico’s bij brand vergroten.

 

 

Is er door het college beleid geformuleerd ten aanzien van het nabuurschap van de gemeente, als het gaat om gemeentelijk groenpercelen die grenzen aan de gronden/eigendommen van derden?"