Poppodium Gebouw-T uit Bergen op Zoom is samen met kunstacademie St. Joost uit Breda deelnemer aan de Urgenda Koplopersmarkt in Amsterdam.

 

De markt vindt plaats op vrijdag 9 oktober 2015 tijdens de Dag van de Duurzaamheid. De NOS maakt twee live uitzendingen vanaf de Koplopersmarkt waar ruim veertig initiatieven op het gebied van duurzaamheid worden uitgelicht.

 

Poppdium Gebouw-T werkt samen met de kunstacademie in het project Gebouw-T SHFTtogreen. Het doel is om in  Gebouw-T zoveel mogelijk te werken met biobased materialen en producten. Dat betekent dat de producten zijn gemaakt van hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen. Vijf studenten van de kunstacademie laten ontwerpen zien van biobased meubilair, waaronder een DJ booth, een plafondraster van melk en biobased lichtobjecten.

 

 

De NOS brengt verschillende initiatieven in beeld in twee live uitzendingen op NPO2 op vrijdag 9 oktober. De eerste uitzending is van 19.30 tot 20.20 uur en de tweede van 23.00 tot 23.30 uur. In de uitzendingen zitten onder andere Helga van Leur, Prinses Laurentien en Racoon.