De jeugd heeft de toekomst, zo moet Genie wel gedacht hebben denk ik als ik het bericht van Marielle Sebregts ontvang.

 

"We gaan weer nieuwe lessen geven Sonn. Iets dat trouwens ook gestimuleerd wordt door overheid, gemeente en scholen die willen dat de jeugd meer beweegt." Ik merk dat Marielle weer heel enthousiast is, maar zo ken ik haar eigenlijk altijd wel als het om 'haar' vereniging gaat. Het betreft dit keer Breakdance, Moderne Dans, Freerunning en selectie dans voor 6 - 9 jarigen. De eerste twee waren ze onlangs al mee begonnen maar na de herfstvakantie komen er nu dus ook nog de laatste twee bij. 

Heb je interesse in één van de groepen? 

Breakdance is vanaf 4 november elke woensdag in de gymzaal van Lodijke, van 19.00-20.00 uur voor jongens en meiden vanaf 8 jaar. 

Moderne dans is elke maandag van 18.00-19.00 uur, gymzaal van Lodijke voor meiden vanaf 10 jaar.

Freerunning is elke dinsdag van 19.00-20.30 uur in sporthal de Kannebuis in Halsteren.

 

Voor de selectiegroep Dans 6-9 jaar worden kinderen uit de reguliere groepen geselecteerd door één van de gediplomeerde dansdocentes.

Natuurlijk wil ik meer weten van Marielle en vraag haar dus naar wat meer uitleg.

"Breakdance is een dansstijl, onderdeel van hiphop. De dans heeft een veel verschillende soorten bewegingen, grofweg ingedeeld in top rock (staand dansen), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses). Binnen break (en globaal bij hiphop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. 

Moderne Dans is een dansvorm waarbij het lichaam dient als expressie- en communicatiemiddel.

Freerunning is een sport waarbij je veel vrijheid hebt. Je gaat springen, klimmen en salto’s maken. Door deze sport krijg je als freerunner het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. De obstakels die je tekenkomt worden uitdagingen en zo leer je steeds beter te freerunnen. Het is de bedoelding dat je met vloeiende bewegingen beheersing krijgt over het bewegen in je omgeving, dit kan door trucs en adembenemende salto's. En dat maakt freerunnen zo gaaf! Als jij ook wilt freerunnen dan kan dat! Je kunt hiervoor trainen in sporthal de Kannebuis in Halsteren, elke dinsdag van 19.00-20.30 uur."

Zo zie je dat Genie zich gewoon op de toekomst richt en tegelijkertijd de overheid ondersteunt in haar inspanningen om de jeugd meer aan het bewegen te krijgen. Heb je nu ook de kriebels gekregen? Informeer gewoon bij Genie of ga eens langs.

   www.genie-bergenopzoom.nl