Een verrassing, zo kun je het wel noemen. Op mijn deurmat lag een klein pakketje, het intrigeerde me dus opende ik het snel.

 

Eenmaal ontdaan van de verpakking lag daar een kleinood voor me waar prominent twee namen op waren te lezen: Bert Bevers en Ron Scherpenisse. Het droeg de naam 'Van bovenaf'. 

Van bovenaf, is de nieuwe titel van het door Bob Bakker Makelaardij uitgegeven boekwerkje van Bert Bevers en Ron Scherpenisse. Van bovenaf bevat de drie gedichten: In wijken wonen wij, In straten wonen wij en In huizen wonen wij. Deze uitgave is verschenen in een oplage van 185 exemplaren en is uitgegeven ter gelegenheid van de jaarwisseling 2015-2016. 

Ik beschouw de drie gedichten die ieder hun eigen 'huisje' hebben. Het geheel is gehuld in een ouderwets aandoend verzamelbundeltje zoals je vroeger als souvenir of als verzameling te verzenden toeristen ansichtkaarten in een kiosk kocht van een stadje waar de zon hoog stond, de frietkraam zijn geuren afgaf en de roodverbrande aangezichten indiceerden dat het hoogzomer was. Bert en Ron nemen je direct mee naar dat moment waar het om gaat: de gezelligheid van je eigen thuis. In dat opzicht heeft Bob Bakker in de roos geschoten door juist deze twee kunstenaars voor zijn opdracht te strikken. Ik prijs me gelukkig dat ik één van de eigenaren ben van deze slechts in een oplage van 185 exemplaren uitgegeven bundel.

Naast de kersverse uitgave Van bovenaf werkten Bevers en Scherpenisse eerder samen aan Grondplan, Scènes zonder nooduitgang, In de steigers, Buitengaats, Monoloog van een zolder, Sleutelbegrip en Bankvast. http://beversenscherpenisse.blogspot.nl

voor meer info over de kunstenaars:

www.bertbevers.com

www.ronscherpenissearchief.blogspot.com