Allerlei topfilms te koop is de laatste boodschap die we krijgen van Susanne van Binsbergen van Ster Videotheek Bergen op Zoom.

 

 

17 januari is dan de laatste dag van Ster Videotheek Bergen op Zoom. Tot dat moment hebben we nog de kans om geweldige koopjes te pakken te krijgen. Immers, allerlei toffe films op DVD's en Blu Ray tegen ongelooflijke prijzen staan ons te wachten als de immense voorraad verkocht wordt. Het loont echt de moeite om deze laatste dagen nog eens langs de videotheek te gaan.

 

Zelf ben ik al heel lang lid van de videotheek. Sterker nog, het oude pasje dat ik in mijn portemonnee heb is geloof ik nog uit de oertijd en doet telkens Susanne glimlachen als ze dit ziet; het is immers nog van voor het digitale tijdperk van pasjes. Met weemoed denk ik terug aan de gesprekken die we gehad hebben. Susanne heeft alle recht om trots op de zaak te zijn. Ik denk terug hoe ze acties voor het goede doel hield waarbij de opbrengst ging naar de afdeling Welzijn & Ontspanning van de Daniel de Hoed kliniek. Ook was ik bij één van de Halloween avonden waarbij het licht uitging en allerlei enge karakters in de zaak rondwaarden. Ster Videotheek heeft altijd al een neusje gehad om het de klant naar de zin te maken. Naast de uitgebreide keuze aan films werd aan de beleving van een avondje film gedacht. Grote bekers popcorn en allerlei andere snacks die zo'n avondje compleet maken behoorden tot het aangeboden productenpallet. Zo kon je op één plek alles vinden om je lekker in de bank te nestelen en een hele avond lang te genieten.

 

Nu de techniek zo snel gaat qua ontwikkeling en we eigenlijk niet meer de deur uit hoeven omdat alles via de afstandbediening bereikbaar is heeft dit het voortbestaan van de videotheken in het land zwaar in gevaar gebracht. Nu ook de providers dit soort 'on-line' diensten in hun aanbod hebben opgenomen wordt het de zelfstandige ondernemers zoals Ster Videotheek wel erg moeilijk gemaakt. Susanne geeft dan ook aan dat dit besluit onontkoombaar was. Zelf gaat ze op zoek naar nieuwe uitdagingen:"Ik kijk op dit moment rond en weet nog niet zeker welke kant het gaat worden. Maar ik hou je op de hoogte." Susanne is een wereldburger met een buitengewone nieuwsgierigheid die haar al naar menig uithoek van deze wereld bracht. Bij die bezoeken komt ook altijd de sociale mens die Susanne is naar boven.

 

Tot en met 17 januari dus nog de kans om je slag te gaan. "Ik doe alles weg, dus er is veel te halen. Wel wil ik alle klanten bedanken voor een fantastische tijd."

 

Ik weet zelf één ding zeker: het moeten missen van Ster Videotheek zal een hele aderlating worden en ik hoop dat ik Susanne in een andere hoedanigheid mag blijven ontmoeten.  Namens BoZinBeeld.nl bedankt voor al die jaren en veel succes voor je toekomst.

 

Nog even terugkijken naar wat foto's uit het verleden: