De Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) van het Bravis ziekenhuis vraagt niet zo heel vaak een gift aan bij de Vrienden van het Bravis ziekenhuis.

 

De wens voor een recumbent fiets voor de ontspanningsruimte werd dan ook met plezier door de Vrienden vervuld. Het geld hiervoor lag namelijk al geruime tijd klaar voor gebruik.  

Psychiater Jan van den Putte vroeg enkele jaren geleden bij zijn vertrek aan zijn relaties om in plaats van een flesje wijn een geldbedrag te doneren voor de PAAZ. Het totaalbedrag werd op de rekening geparkeerd van de Vriendenstichting, op voorwaarde dat het exclusief zou worden gebruikt voor het vervullen van een wens van de afdeling.

Aanvulling
Het bedrag groeide in 2013 aan door een donatie van de Raad van Bestuur, ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de PAAZ. Pas dit jaar kwam een wens in beeld: een recumbent fiets voor de huiskamer en ontspanningsruimte. De Vrienden legden vanuit de algemene donaties een gedeelte van de aankoopsom bij. Daardoor kon onlangs de geavanceerde oefenfiets met uitgebreide trainingsprogramma's worden overhandigd.

 

Bewegen

Op de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis) worden patiënten opgenomen met psychiatrische problemen. “Bewegen is voor patiënten met bijvoorbeeld een depressie of met meerdere lichamelijke aandoeningen heel belangrijk”, zegt therapeut Deirdre Mol. “De recumbent fiets staat nu zo afgesteld, dat deze gebruikt kan worden door zoveel mogelijk mensen.”
De PAAZ is blij met de schenking en heeft inmiddels de smaak te pakken. Zorgmanager Jan Hollestelle: “We zijn de donateurs heel erg dankbaar voor deze gift en we gaan zeker nadenken over meer extra’s voor onze patiënten.”

Vrienden van Bravis

De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis zorgt dat schenkingen worden ingezet voor extra voorzieningen die niet uit het gewone ziekenhuisbudget betaald kunnen worden. Wensen van afdelingen worden daardoor toch gerealiseerd. Het doel van de stichting is om een verblijf in het Bravis ziekenhuis voor patiënten zo prettig mogelijk te maken.


Fotobijschrift:

Medewerkers van de PAAZ namen de recumbentfiets dankbaar in ontvangst. Vlnr. Jan Hollestelle (PAAZ), Karoline de Leeuw (PAAZ), Deirdre Mol (PAAZ), Tamara Koole (Vrienden van Bravis), Ed Sadee (Vrienden van Bravis), André Koelman (PAAZ) en Diana Frijters (PAAZ).