Bosstraat nummer 27 te Bergen op Zoom, daar moest ik zijn volgens de Bergse kunstschilder Mart Franken.

 

 

Ik meld me om 10:00 uur in de zaak en Mart en eigenaresse Marian wachten me op. Het is de eerste keer dat ik hier binnenstap en het moet gezegd worden; het is een bijzonder mooie en aansprekende zaak. Niet alleen worden hier kaders in alle soorten en maten voor allerlei doeleinden speciaal voor je op maat gemaakt, maar via deze zaak kunnen er ook portretten op bestelling gemaakt worden, bemiddelen ze in de verkoop van kunst en kunnen objecten ter restauratie aangeboden worden.

 

Het mooie is dat Kaders & Kunst vanuit het werkgedeelte rimpelloos doorloopt in een fraaie expositieruimte. Hier worden ook elke drie maanden nieuwe exposities aangeboden. Voldoende voer om binnen te lopen zou ik zeggen.

 

Mart Franken had me gemeld dat de Vastenavend er weer aan zat te komen:" Vastenavend komt eraan, en zoals je weet heb ik jaren veel geëxposeerd rondom dit thema. De laatste jaren in galerie 13, maar die bestaat niet meer, waar is de tijd van Galerie de Mollegangen gebleven, die jaarlijks de mooiste expo s had,rondom dit thema. Of t Markiezenhof...

 

Heb nog een tijdje gedacht iets te organiseren in mn atelier, maar ach...

 

Toen werd ik benaderd door KADERS&KUNST , in de Bosstraat, wat resulteert ,dat ik een viertal doeken heb geschilderd. Wellicht komt er nog eentje bij, zit wel in mn hoofd.

Enfin, schilderijen over Vastenavend in de ruimste manier van Vastenavend. En daar horen Troelekes bij eee.

 

Hartelijk,Mart."

 

Mart Franken weet mij altijd wel nieuwsgierig te maken dus stond ik hier op deze zaterdagmorgen. De Troelekes van Mart zijn onnavolgbaar. Altijd en overal kun je zien:"Hé dat is er eentje van Mart." We praten wat over Kaders & Kunst, over kunst in het algemeen en in het missen van Vastenavend exposities.  Maar dat is bij deze weer rechtgezet als je even bij de Bosstraat nummer 27 naar binnen loopt.  Laaf je ogen aan een 'Mart Franken' en neem de tijd om de hele zaak van K&K eens op je gemak te bekijken. Ik weet zeker dat je dan beslist hier nog eens terugkeert.  Veel kijkplezier.

 

( www.kadersenkunst.nl )