Na het succes van Me Bouwe in 2015 komt ’t Berregs Leut Tejater in 2017 opnieuw met een spraakmakende voorstelling.  Hebben jullie al kaarten?

 

Er is al veel gesproken over ’t Slikpeleis, maar het hele verhaal is nog nooit verteld. Het hele verhaal over het ontstaan van het sprookje dat iedereen nu beter kent als Vastenavend. Door de Prins van het Slikpaleis worden alle vooraanstaande burgers, prinsen en prinsessen uit de omgeving uitgenodigd voor een groots bal-masqué. Op de ochtend van het grote feest gaat echter alles mis. Door de uitblijvende vloed kan de Prinselijke Schuyt met goederen niet aanmeren bij het paleis. Hierdoor moet het personeel op zoek naar alternatieven om het feest toch door te kunnen laten gaan. Hoe dit afloopt?  Dat kunt u op 16 t/m 19 februari zien in Stadsschouwburg De Maagd. Kaarten koopt u gemakkelijk via deze website. Tot dan!

 

’t Berregs Leut Tejater

Stichting ’t Berregs Leut Tejater is opgericht in 2013 om de traditie van de Bergse Vastenavendrevu in stand te houden. ’t Berregs Leut Tejater is met de voorstelling ‘Me Bouwe’ (2015) een nieuwe weg in geslagen. Een muzikaal leutspektakel waar het wel en wee van een fictieve bouwclub in beeld werd gebracht. Voor iedereen in de zaal herkenbaar, grappig en soms emotioneel. Gezien het grote succes van ‘Me Bouwe’ en de prettige samenwerking met het creatieve team, is er dit jaar gekozen om een nieuwe voorstelling te maken met hetzelfde team.   

 

Bij ’t Berregs Leut Tejater staat kwaliteit hoog in het vaandel. Er worden hoge eisen gesteld aan de productie, zodat u als bezoeker kan genieten van een fantastische voorstelling. Dit doen we door met een ervaren creatief team te werken en iedereen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Aangezien we bijna uitsluitend met vrijwilligers werken, is het ook zeker belangrijk dat iedereen met veel plezier deel uit maakt van ’t Berregs Leut Tejater. Er moet altijd genoeg ruimte zijn voor leut, gezelligheid en vriendschap.

 

Over ‘t Slikpeleis

Heel lang geleden, toen telefoons nog gebruikt werden om te bellen, stond niet ver hier vandaan een paleis. Dat paleis lag vlakbij een stadje in het slik en heette daarom ook ‘t Slikpeleis. Over ‘t Slikpeleis is al veel gesproken, maar nog nooit is het echte verhaal verteld. Het echte verhaal over het ontstaan van het sprookje wat iedereen nu beter kent als ‘Vastenavend’. 

 

Door de Prins van ‘t Slikpeleis worden alle vooraanstaande burgers, prinsen en prinsessen uit de omgeving uitgenodigd voor een groots bal-masqué. Op de ochtend van het grote feest gaat echter alles mis. Door de uitblijvende vloed kan de Prinselijke Schuyt met goederen niet aanmeren bij het paleis. Hierdoor moet het personeel op zoek naar alternatieven om het feest toch door te kunnen laten gaan.

Noem het een tegenslag, noem het de stand van de maan, noem het noodlot.... wat het ook was, als die dag het getijde anders was geweest, was niet gebeurd wat er gebeurde. Dan was de Prins misschien nooit naar buiten gekomen en hadden we nooit Vastenavend gehad?....

Kaarten:

Te bestellen via www.blt-boz.nl

Of te koop via Rookshop De Schelde, MCD Ernest en de Bergse Dumphal