Naast het traditionele veldteken, introduceert Stichting Vastenavend dit jaar het kleine veldteken, in de vorm van een broche.

 

De broche is 50% verkleind verschaald van het originele 3D veldteken ontwerp, waardoor alle specifieke details 100% behouden zijn gebleven. De broches zijn handmatig gegoten in siliconen mallen met een harde kwaliteit porseleingips voor extra stevigheid. De broches hebben een brons uiterlijk, wat verkregen is door het toepassen van speciale verf- en patineer technieken. Een selecte groep boeren van de Stichting Vastenavend heeft er, geheel vrijwillig, wekenlang werk aan gehad.

Voorlopig is er slechts een eerste gelimiteerde oplage beschikbaar van ca. 500 exemplaren, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het Bergse Vastenavendfeest. De broches zijn exclusief verkrijgbaar bij de boerinnen van de Stichting Vastenavend. Ze zijn vanaf het Neuzebal te koop voor slechts 3 euro per stuk. Het eerste exemplaar is aan onze nieuwe Steketee overhandigd. Speciaal voor hem hebben we een gouden exemplaar gemaakt, gewoon omdat het een gouwe vent is.