Afgelopen zaterdag speelde de Brabantse viermansformatie B-Ruder in De Schorre. Een drummer, een gitarist, een bassist en een klein opdondertje van een vrouwtje als zangeres. Wat moet dat worden denk je.

De haarstijl en de kleding doet vermoeden dat het wel eens pittige muziek zou kunnen zijn. En inderdaad wanneer de band begint dan knalt de sfeer er direct in. B-Ruder is gaspedaal helemaal in vanaf het begin. Dat kleine opdondertje blijkt één brok energie te zijn met een strot die je zelden hoort. Moeiteloos passeren nummers van Anoek, Deep Purple, Nirvana en andere grootheden de revue. Maar ook komt deze rockband met eigen nummers.  De eerste ronde van de Clash van de Coverbands zijn ze dan ook moeiteloos doorgekomen. De band is strak, retestrak, en de soms schorre, dan weer frêle stem van de zangeres lijkt alles aan te kunnen. De passie die van haar afstraalt, en het vertrouwen waarmee ze voor het publiek staat belooft veel voor de toekomst. Voor diegenen die de band willen boeken een waarschuwing; zorg voor een stevig podium. Maus, de zangeres, stuitert en springt werkelijk alle kanten op, zo gaat ze op in de energie van de muziek. Gelukkig zijn Kees, Frans en André wat rustiger.  B-Ruder heeft al een aantal keren in café Die Twee gespeeld, en nu dan in De Schorre.   Voor diegenen die hen gemist hebben komen er nog een paar herkansingen. 24 juli spelen ze in café Die Twee, en 19 augustus spelen ze in café ’t Slik.
Zorg in ieder geval dat je er bij bent, dit is een nieuw pareltje onder de bands, zeker de moeite waard om te beluisteren en te beleven. Wil je meer weten bezoek dan hun website
www.b-ruder.nl