"Zomeractiviteiten SIW groot succes ondanks mindere weersomstandigheden!" Het belangrijkste voor een zomeractiviteit is natuurlijk zomers weer, zou je zeggen.

Niets is minder waar, want zelfs met minder goed weer wisten de activiteiten van SIW  (Sterk in Welzijn) nog behoorlijk wat jongeren te trekken. Goed of slecht weer, een ding staat vast: de deelnemende jeugd heeft ervan genoten en  de sfeer was altijd goed.

Drie weken door de wijken trekken met buitensport, een stormbaan, een pannaboarding en allerlei terrasspelletjes is de formule van de  SIW zomeractiviteiten. Een beproefde formule die dit jaar al voor de zesde keer toegepast wordt. De middagen worden georganiseerd voor de jongeren die (nog) niet op vakantie gaan. De doelgroep zijn jongens en meisjes vanaf 6 tot 14 jaar.

De SIW medewerkers draaien de activiteiten nooit alleen. De inzet van vrijwilligers  en omwonenden vormt namelijk een belangrijk onderdeel van het programma. Niet alleen om een groot aanbod  mogelijk te maken, maar ook als contactmoment richting bewoners.  “De opkomst van bewoners verschilt sterk per wijk. In de wijk Noordgeest komen bewoners massaal met hun kinderen naar de Groenplaats en helpen spontaan een handje mee.  Hierdoor raken bewoners met elkaar aan de praat en  deze ontmoetingsfunctie is een belangrijk neveneffect van de zomervakantiespelen vanuit SIW. Op het Wilhelminaveld was de belangstelling onder bewoners een stuk minder. Wellicht  uit onwetendheid omdat deze locatie voor het eerst is opgenomen  in het activiteitenprogramma.”

Voorop staat natuurlijk dat de Bergse jeugd een leuke middag kan beleven en zij zich niet hoeven te vervelen.  Sommige kinderen vinden de vakantiespelen zo leuk dat zij  praktisch iedere dag present zijn, ondanks dat telkens een andere wijk door de organisatie van de vakantieactiviteiten wordt bezocht. Behalve  de stormbaan en het pannavoetbal  kon de jeugd zich ook vermaken met verschillende workshops  streetdance  en breakdance, cakes versieren, grimeren en knutselen voor de kleintjes . Speciaal was het aanbod van de voetbalschool  “scoren op techniek “ die de jeugd de fijne kneepjes  aanleerde om hun voetbaltechniek te verbeteren. Volgens Sander Kruis van de voetbalschool zaten er heel wat jonge voetbaltalentjes bij.

Vanaf volgende week neem de TOS organisatie het stokje over  met hun aanbod in de Bergse wijken en kunnen kinderen ook terecht bij het kindervakantiespel “Onder de Panne”uit Halsteren of bij SKW Lepelstraat. Gedurende week 33 zal  het team van SIW samen met het clubje van 5 uit Noordgeest nog een extra aanbod realiseren in deze wijk. “Tot nu toe namen zo'n 800 kinderen in de afgelopen 3 weken deel aan onze vakantie activiteiten, maar we hebben dus nog een extra weekje voor de boeg”, aldus Ted Nijssen coördinator van de zomervakantieactiviteiten.

Informatie hierover en foto's van de afgelopen zomeractiviteiten staan vermeld op de  site www.siwsterkinwelzijn.nl.