EenWonderlijkAvontuur - Dit keer krijgen we nieuws van Bibi Boom in onze rondgang "wat gebeurde er met de auteur na de lancering van  zijn / haar boek op een Boek10 dag van Godijn Publishing". 

 

Boek10 is een initiatief van Godijn Publishing te Hoorn. Het is een droom van Elly Godijn zelf om een groep auteurs, in wiens talenten zij vertrouwen heeft, het voetlicht te bieden middels de gezamenlijke lancering van hun boek.  Aanstaande 29 september is het alweer de vierde editie van Boek10, en dat 10 auteurs hun nieuwe pennenvrucht aan het publiek mogen presenteren; ook dit keer in het Theater te Hoorn. Wij van BoZinBeeld.nl / WestBrabantinBeeld.nl waren benieuwd hoe de auteurs van de vorige drie edities deze dag nu eigenlijk ervaren hebben en waar ze nu mee bezig zijn. In deze serie interviews met de schrijvers geven we jullie als lezer een inkijkje in hun leven. Aan het woord: José van Winden:

 

Boek10, de lancering van je boek. Hoe heb je die dag ervaren?

6 mei 2017 was voor mij een fantastische dag. Ik was erg trots op de lancering van Weekendje Weg en dat is aan de foto’s ook duidelijk te zien. Mijn vriendinnen kwamen onaangekondigd naar de lancering, ondanks de lange reis, en dat heb ik erg gewaardeerd.

 

Wat waren de reacties van je achterban, zoals vrienden, familie, collega’s?

Ik krijg van mijn achterban nog steeds veel positieve reacties. Een boek uitgeven bij een uitgeverij heeft toch een bepaalde status. De meeste mensen in mijn omgeving hebben inmiddels het boek ook gelezen en ook daar zijn de reacties alleen maar positief op. 

 

Hoe werd je de volgende dag wakker en kun je je gevoelens onder woorden brengen?

Er was een last van mijn schouders afgevallen. Ik dacht ook dat met het lanceren een einde was gekomen aan het harde werken, maar daarna kwam de promotie nog, waar ik me met hart en ziel op gestort heb. De volgende dag startte ik trouwens alweer een volgend project: de repetities voor Sores in de Super, een musical die ik geschreven heb voor Albert Heijn. En door….

 

Wat voor invloed heeft de lancering gehad op jou als persoon? Zijn er dingen veranderd?

Pas geleden zei iemand tegen mij: “ik dacht dat je een heel bescheiden persoon was, maar dat blijkt toch niet helemaal zo te zijn.” Ik heb gemerkt dat als ik ergens in geloof, ik er ook helemaal voor ga. De lancering heeft mijn zelfvertrouwen een behoorlijke boost gegeven. Ik begin mezelf ook steeds serieuzer te nemen als schrijver.

 

De Boek10 lancering is een behoorlijk traject, van de ondertekening van je contract, tot het voorstellen aan het grote publiek. Hoe heb je dit ervaren en wat was voor jou persoonlijk het meest opmerkelijke?

Ik vond het heel prettig om met anderen te lanceren. We hebben ook nog steeds goed contact met elkaar, met sommige schrijvers wat meer, met anderen wat minder. Het is fijn dat wel elkaar tips kunnen geven met betrekking tot de promotie. De begeleiding vanuit de uitgeverij is top. Ik ben heel erg blij dat ik dit niet in mijn eentje heb moeten doen. 

 

Welke mijlpalen heb je inmiddels behaald, welke bijzondere momenten wil je met ons (het publiek) delen?

Een kleine week na de lancering in Hoorn, heb ik mijn eigen boekborrel georganiseerd voor vrienden en familie. Dat was een ontzettend leuk feestje, waarbij ik direct veel boeken heb kunnen verkopen. Daarnaast vond ik het voorlezen in een bibliotheek en café veel leuker dan ik verwacht had. Weekendje Weg is door veel bibliotheken gekocht en ik check als ik in een voor mij onbekende bibliotheek ben altijd even of het boek er ligt of is uitgeleend. Meestal is het uitgeleend. Ik word nog regelmatig aangesproken door mensen die het boek hebben gelezen of die willen weten hoe het nu gaat en of ik alweer iets nieuws aan het schrijven ben. 

 

Hoe voelt het nou om een Boek10er te zijn?

Ik ben er trots op Boek10er te zijn. Ik heb er een heleboel schrijfvrienden bijgekregen. Het is toch een soort familie.

 

Wat vind je de meerwaarde van het behoren tot een club van 10, Boek10 en het feit dat je nu bij de stal van een echte uitgever behoort?

Zie hierboven.

 

Zijn je dromen veranderd sinds Boek10 en kun je ons daar meer over vertellen?

Ja, mijn dromen zijn wel veranderd. Ik dacht dat ik al mijn kruit verschoten had bij mijn debuut, maar nu blijkt dat ik best nog wel wat meer mag schrijven. Ik droom er nu van nog een paar boeken te schrijven en uit te geven. De droom om bij DWDD aan te schuiven en daardoor meer mensen te bereiken is er nog steeds. 

 

Wat zijn je volgende plannen?

Ik schrijf mee voor de bundel Blauwe Violen van Godijn Publishing. Ik ben begonnen aan het schrijven van een thriller, maar dat is nog in een heel pril stadium. En ik blijf proberen om Weekendje Weg verfilmd te krijgen. Of beter: ik hoop zelf een script te kunnen schrijven op basis van Weekendje Weg om dat uiteindelijk te laten verfilmen.