EenWonderlijkAvontuur - Dit keer krijgen we nieuws van Alice Bakker in onze rondgang "wat gebeurde er met de auteur na de lancering van  zijn / haar boek op een Boek10 dag van Godijn Publishing". 

Boek10 is een initiatief van Godijn Publishing te Hoorn. Het is een droom van Elly Godijn zelf om een groep auteurs, in wiens talenten zij vertrouwen heeft, het voetlicht te bieden middels de gezamenlijke lancering van hun boek.  Aanstaande 29 september is het alweer de vierde editie van Boek10, en dat 10 auteurs hun nieuwe pennenvrucht aan het publiek mogen presenteren; ook dit keer in het Theater te Hoorn. Wij van BoZinBeeld.nl / WestBrabantinBeeld.nl waren benieuwd hoe de auteurs van de vorige drie edities deze dag nu eigenlijk ervaren hebben en waar ze nu mee bezig zijn. In deze serie interviews met de schrijvers geven we jullie als lezer een inkijkje in hun leven. Aan het woord: Alice Bakker.

Boek10, de lancering van je boek. Hoe heb je die dag ervaren?

6 mei 2017 in Hoorn was overweldigend. Niet alleen je boekpresentatie, maar ook nog eens op het toneel in een theater in de spotlights én een kleedkamer achter de coulissen. Van minuut tot minuut was de dag ingepland, waardoor we ons geenszins verveelden. Een van de leukste dagen van het jaar!

 

Wat waren de reacties van je achterban, zoals vrienden, familie, collega’s?

Mijn omgeving is enorm trots. Vooral mijn vader is mijn grootste pr-agent. Die loopt trots rond met de promotiekaartjes. Nu, na een half jaar maak ik me weleens zorgen dat ik nog steeds te veel 'spam' over mijn boek op sociale media. Als ik die twijfels deel, wordt het weggewuifd. Zelfs kennissen zeggen trots te zijn. 

 

Wat voor invloed heeft de lancering gehad op jou als persoon? Zijn er dingen veranderd?

Van een schrijver met een uitgeefwens ben ik een schrijver met een uitgegeven boek: een behoorlijk verschil. Het is niet dat je direct een autoriteit bent, absoluut niet zelfs

 

De Boek10 lancering is een behoorlijk traject, van de ondertekening van je contract, tot het voorstellen aan het grote publiek. Hoe heb je dit ervaren en wat was voor jou persoonlijk het meest opmerkelijke?

Boek10 is een warm bad. Samen ga je naar iets moois en door elkaar te steunen ben je ook samen groot. Het meest opmerkelijke was de dag van ondertekening: 7 januari 2017 ging de boeken in als een code-rooddag. De weg opgaan werd afgeraden. Niets in mij twijfelde: ben je gek, ik ging die dag mijn auteurscontract tekenen! Gelukkig viel het op de weg reuze mee: het meest gevaarlijke was op mijn hakken van de auto naar het kantoor van Godijn wandelen. 

 

Welke mijlpalen heb je inmiddels behaald, welke bijzondere momenten wil je met ons (het publiek) delen?

Mijlpalen? Poeh! Het eerste gesigneerde boek dat ik verkocht. Het boek in de winkel zien liggen. Het lied ‘Slapen doen we morgen weer’ dat op de lokale presentatie werd gezongen. De eerste vijfsterrenrecensie van iemand die ik niet ken. Een mooie bibliotheekrecensie aan de hand waarvan leuk besteld werd door de bibliotheken door het land. En een foto van iemand die ergens in een bibliotheek mijn boek zag. Berichtjes krijgen van kinderen die hun boekenbeurt op school over mijn boek doen. Elk boekmoment is eigenlijk bijzonder!

 

Hoe voelt het nou om een Boek10er te zijn?

Boek10er zijn is onderdeel uitmaken van een groep gelijkgestemden. Voelt goed!

 

Wat vind je de meerwaarde van het behoren tot een club van 10, Boek10 en het feit dat je nu bij de stal van een echte uitgever behoort?

Vooral de meerwaarde van bij een uitgeverij horen vind ik groot, ik zou nooit alles alleen kunnen en willen doen. Samen met de uitgever kom ik op beurzen, door haar is mijn boek beschikbaar bij de bibliotheken, worden recensie-exemplaren verstuurd, etc. 

 

Zijn je dromen veranderd sinds Boek10 en kun je ons daar meer over vertellen?

Ach, mijn dromen zijn al verschillende keren aangepast. Van publicatie in een verhalenbundel tot een stapel van drie verhalenbundels. Van een eigen boek tot wederom een stapel van drie eigen boeken. En als die er ooit is, heb ik vast weer een nieuwe droom. Bestsellerauteur is niet mijn doelstelling, dat lijkt me ruimschoots teveel van het goede.

 

Wat zijn je volgende plannen?

Mijn doel is om het volgende boek in 2019 in de winkels te hebben. Daar ben ik nu hard voor aan het werk. Mijn volgende (jeugd)boek heeft de werktitel: Mij zien ze niet - mij zien ze nooit. 

 

Heb je een leuke foto van een leuk moment?

Lokale boekpresentatie op 12 mei 2017.