PopMonument is inmiddels een vaste waarde in het tweede weekend van september.

Waar overdag de monumenten in het kader van de Open Monumentendagen hun deuren openen, combineert PopMonument diezelfde bijzondere locaties ‘s avonds met andere kunstvormen. Daarbij is de hoofdrol weggelegd voor alternatieve popmuziek. PopMonument verbindt verrassende artiesten met iconische erfgoedlocaties. Dit jaar vindt alweer de vierde editie van het festival plaats op zaterdag 8 september in Bergen op Zoom.  

De headliners mogen inmiddels bekend zijn, maar vanzelfsprekend is er los van de grotere namen nog ontzettend veel te ontdekken op het festival. Met trots presenteert zij dan ook twee Amerikaanse acts die de liefhebbers van country en roots op hun wenken bedienen.  

Crossroads 

In samenwerking met Crossroads, het Bergse radiostation en vaste concertorganisator in het Vestzaktheater, is het PopMonument gelukt Boris McCutcheon met band en al uit New Mexico te laten overkomen. De voormalige bioboer deelde het podium met Ryan Adams, Iron & Wine en Calexico – bepaald niet de minsten uit de roots en altfolk. McCutcheons stem is even gruizig als soulvol, en door zijn songs lijkt voortdurend een droge woestijnbries te waaien. 

Iets westelijker, uit San Francisco, wordt de singer/songwriter John Elliott gepresenteerd. De beste man is troubadour sinds het begin van deze eeuw, en bracht intussen al talloze albums uit. Op zijn later dit jaar te verschijnen North Star – de negende – legt hij zich vooral toe op piano. Tijdens PopMonument zal hij in een intieme atmosfeer putten uit zijn rijke oeuvre. Met een beetje geluk komen dan ook songs van het verbluffend mooie American In Love (2009) voorbij.  

Het moge duidelijk zijn: ook liefhebbers van de betere americana kunnen dit jaar niet om PopMonument heen. De organisatie zal de komende tijd mondjesmaat nieuwe toevoegingen aan het programma prijsgeven.   

 

Reguliere kaartverkoop van start

PopMonument is te bezoeken met een passe-partout, welke toegang geeft tot alle optredens. De kaarten aan het speciale early bird-tarief zijn inmiddels uitverkocht. De reguliere prijs bedraagt €21,50. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.popmonument.nl

 

PopMonument werd in 2014 geïnitieerd en ontving in 2015 meteen de Brabant Erfgoedprijs. Het toegankelijk maken van erfgoedlocaties voor een jonger publiek blijkt een succesvolle formule, die elk jaar verder ontwikkeld wordt. Zo werd er in 2016 gestart met het toevoegen van het element ‘storytelling’, waardoor het publiek het verhaal achter de deelnemende locaties op een verrassende manier te zien of te horen krijgt. De unieke podia zorgen tevens voor een meerwaarde aan de sfeer van het festival. Want wie zag eerder een rockband optreden in een eeuwenoud stadspaleis? Of een elektronische act in een middeleeuwse gevangenis? Naast deze monumenten zijn er tevens diverse cafés opgenomen als festivallocatie. 

PopMonument wordt georganiseerd door Poppodium Gebouw-T in opdracht van stichting PopMonument. Popmonument  is onderdeel van het Kunsten in de Monumenten weekend. PopMonument wordt ondersteund en mogelijk gemaakt door Aangenaam Bergen op Zoom, Cultuurbedrijf en vele partners.  

Voor meer info kunt u contact opnemen met Luk Sponselee: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +31 6 549 588 80. Persaanvragen via Max Majorana: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of +31 6 267 892 36

www.popmonument.nl