Op tweede pinksterdag, 21 mei 2018 vindt de elfde editie plaats van de Dag van het Kasteel.

Die dag zetten kastelen en buitenplaatsen de poorten van het landgoed (en soms het huis) open om belangstellend publiek te ontvangen. Het is een dag voor jong en oud. Elk editie heeft het een nieuw thema. Dit jaar is het thema: Verborgen Verhalen Verteld. Alle kastelen en buitenplaatsen herbergen een schat aan verhalen. Dit kunnen kleine of grote verhalen zijn, verhalen uit het verleden maar ook hedendaagse verhalen. Een heleboel van deze verhalen zijn nog niet bekend bij het grote publiek. 

 

Volg een rondleiding door assistent conservator Bart van Eekelen over geheimen en verborgen plekjes in het 

Stadspaleis en kom meer te weten over de leuke details van onder andere de architectuur en bouwfragmenten.

Ontdek de geschiedenis van het gebouw en haar bewoners. Waarom is het Markiezenhof gebouwd in deze stijl en uit welke structuren bestaat het stadspaleis? De rondleidingen starten om 11.30 uur / 14.00 uur en/ 15.30 uur.  

 

Pilot nieuwe speurtocht!

Reis door het Paleis is een gloednieuwe speurtocht die kinderen kunnen spelen in het stadspaleis! Graag willen wij natuurlijk weten wat je van deze speurtocht vindt, zodat we onze speurtochten kunnen verfijnen.

Reis door het Paleis vindt plaats op de bovenverdiepingen van het Markiezenhof, dus een kaartje kopen voor het museum is noodzakelijk.