Weer veel te beleven in de Maagd:

Stef Bos & band: Kern dinsdag 29 mei 20:00 in De Maagd

Na de release van zijn CD Kern kon een theatertour niet uitblijven. Stef Bos brengt nieuw werk, maar ook zijn bekende nummers.

 

Pipo en de Piratenprinses – zondag 3 juni 15:00 in De Maagd

RTL Telekids en Van Hoorne Entertainment brengen Pipo terug op TV en in het theater. Pipo, Mammaloe, Klukkluk en de Dikke Deur: nostalgie of een vrolijke kennismaking voor de hele familie v.a. 4 jaar.

Stef Bos met prachtige nieuwe nummers in theaterconcert KERN

Een avond over de essentie van het leven; van een hilarische lach tot diep nadenken stemmend. Op 29 mei is zanger en tekstschrijver Stef Bos in De Maagd te zien met zijn theaterconcert KERN. Met zijn band zal Stef songs laten horen van zijn nieuwe gelijknamige album die begin 2018 verschijnt, maar ook oude nummers uit zijn enorme oeuvre. De verzameling nummers gaat over de kern van universele thema’s als vriendschap, de schoonheid van het ouder worden, liefde en de tijd waarin we leven. 

KERN werd geboren door een verspreking in een gesprek met zijn zoon. Stef vroeg hem wat hij later wilde worden als hij groot is. Zijn zoon, geen zin om die open deur in te trappen, stelde Stef dezelfde vraag. Alleen versprak hij zich en vroeg wat hij later wilde worden als hij dood was? Toen hij een paar maanden later niet kon slapen kwam de vraag opeens terug en schreef hij het nummer ‘Later als ik dood ben’. Daar werd KERN geboren.  

Samen met zijn band ontstonden er 10 songs die langs alle grote thema’s schuren. Van dood en geboorte, van liefde naar leegte, van het ouder worden en het nu naar een ver verleden en de wereld waarin we leven. Bos is constant op zoek naar de kern van dit alles. Hij weet dat hij het niet zal vinden, maar blijft zoeken in woorden, muziek, poëzie en verhalen.

 Over Stef Bos

Kleinkunstenaar Stef Bos (1961) is  geboren en opgegroeid in Nederland. Hij studeerde en woonde daarna in België, maar woont op dit moment alweer tien jaar met zijn Zuid-Afrikaanse vrouw en kinderen in Kaapstad.

De afgelopen 25 jaar stond Stef op het toneel als acteur, schreef boeken en vertaalde de musicals ‘Man van la Mancha’ en ‘Anatevka’. Echter is Stef altijd nog in eerste instantie een singer songwriter. Zijn repertoire laat zich het best omschrijven als een muzikaal fotoboek van een weg door het leven.

KERN is daarvan een volgend hoofdstuk. 

Hij brak door met het lied ‘Papa’ in 1990 en heeft zich daarna als liedschrijver verder ontwikkelt in de wereld waar hij zich het meest thuis voelt; de wereld van het theater.

 

Pipo en de Piratenprinses

 

Sapperdeflap! Het vrolijke circus-duo Pipo de Clown en Mamaloe reizen de wereld rond in hun wiebelende Pipowagen. Samen met de klunzige Klukkluk zijn ze altijd op zoek naar de mooiste plekjes. Maar de Dikke Deur zit het drietal op de hielen en wil Pipo terug in zijn circus. Gelukkig weet die slimme Pipo altijd weer een plan te bedenken om de Dikke Deur te slim af te zijn. In Pipo en de Piratenprinses neemt Pipo het publiek mee in een spannend, vrolijk en muzikaal theateravontuur. 

 

Kom verkleed!

Kinderen die verkleed komen als circusartiest en zich inschrijven voor de verkleedwedstijd maken kans op een leuke verrassing. Natuurlijk komen Pipo en zijn vrienden na afloop van de voorstelling naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet. 

De avonturen van Pipo de Clown zijn vanaf september 2017 op televisie te zien bij RTL Telekids en in 2018 reist de Pipokaravaan ook langs de theaters. Deze vrolijke voorstelling is een productie van Van Hoorne Entertainment.