De Young Piano Masters Society brengt zondag 3 juni in d’Engelenburgh een bijzonder high-teaconcert:

de roemeense meesterpianist Johann Markel komt met de australische bas-bariton Matthew Baker naar Fijnaart voor een uitvoering met concertgebouwkwaliteit.

 

De Roemeense concertpianist Johann Markel komt naar Fijnaart. Zijn repertoire is groot: van Weense Klassiek, via de romantiek tot de postmoderne muziek. Met de Australische bas-bariton Matthew Baker brengt hij een prachtig programma. Muziek van Willibald Gluck, Carl Filtsch, Gerald Finzi en Joseph Haydn, maar ook Bach komt aan bod. 

In de pauze wordt u getrakteerd op een exclusieve high-tea.

 

reserveren

Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) op 3 juni begint om 14.15 uur. De toegang bedraagt € 17,50 inclusief een high-tea. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

over de musici

Johann Markel is geboren in Brasov (Kronstadt), Roemenië) en kreeg zijn eerste pianoles toen hij tien jaar oud was. Als zestienjarige nam hij lessen bij Gottfried Rüll in Nürnberg.

Daarna volgde hij lessen bij de Franse pianiste Annie Gicquel, die een grote invloed op hem had. Onder haar leiding studeerde hij af in 2001 aan de Hochschule für Musik Nürnberg-Augsburg. Vervolgens studeerde hij bij Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Peter Feuchtwanger, bij wie hij meerdere masterclasses in Duitsland en Zwitserland volgde, geldt naast Annie Gicquel als zijn belangrijkste leraar.

Sinds 2009 treed hij op met de sopraan Dorothea Jakob, waarmee hij een liedduo vormt. Ook met de bas-bariton Matthew Baker treedt hij op. 

 

Johann woont in Nederland. Hij werkt freelance als pianist en pianodocent aan het Houtens Muziek Collectief en als assistent van de Alink-Argerich Foundation (AAF), een wereldwijd informatie- en service-centre voor pianisten en competities. Sinds 2017 is hij verbonden aan de Muziekacademie Den Haag. 

 

Matthew Baker (Sydney), is een Australische bas-bariton die zich specialiseerde in de uitvoering van Oude Muziek, barok-opera's en oratoria.

Hij ontving zijn BA in Medieval Studies aan de Universiteit van Sydney in 1997. Na zijn werk als Vicar in het koor van Saint Patrick's Cathedral (Dublin), studeerde hij Historische Uitvoeringspraktijk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2005 behaalde hij zijn Master of Musicdiploma. 

In 2006 won hij de Handel's Messiah Bas Aria Prijs tijdens de 12de Concorso Internazionale di Canto Solistico of the Fondazione Seghizzi in Gorizia.

 

Matthew is regelmatig te zien in oratoria en operavoorstellingen in de Benelux en Frankrijk met dirigenten als Jos van Veldhoven, Jos Vermunt, Françoise Lasserre, Paul van Nevel en Christina Pluhar.