Druk pinksterweekend. Er was veel te doen in Bergen op Zoom. Gedurende zondag en maandag hoefde niemand zich te vervelen. En menigeen heeft er waarschijnlijk wat slaperige oogjes aan over gehouden.


Er wordt nog wel eens gezegd dat er in ons Krabbegat niks te beleven is behalve Vastenavend en de Krabbefoor. Als je naar de evenementen op de jaarkalender kijkt is niets minder waar. Zo ook dit pinksterweekend waar van alles te doen was. Concours hippique kende de 107e editie, dus voor de paardenliefhebbers was er voldoende te beleven. Maar ook allerlei Jack Russels, een heuse roofvogelshow, een kermis voor de kleintjes en een markt zorgden voor het nodige vertier. Foto’s van de Kijk in de Pot komen van fotograaf Frans Delrue.
Op 2 pinksterdag waren de echte diehards al vroeg op. Immers de Roparun passeerde Bergen op Zoom. Al tussen 05:00 uur en 06:00 uur verzamelden de eerste mensen zich om de atleten aan te moedigen. Café de Kroon was al vroeg open en trakteerde het publiek behalve op drank ook op de mogelijkheid van een compleet ontbijt. Op de Grote Markt was het erg druk, en ook het Beurspleintje liet zich horen. Bandjes waren er langs het hele parkoers te vinden. Het zonnetje scheen er lustig op los dus de omstandigheden voor het publiek waren ideaal. Ook voor de bezoekers van de boekenmarkt die in Het Markiezenhof gehouden werd. Kortom, het was een druk weekend in zomerse omstandigheden.