ProefMei komt dit jaar met een bijzondere extra editie.

Het laatgotisch stadspaleis het Markiezenhof is voor één keer omgebouwd tot de visafslag van de Eetbare Oosterschelde. Het culinaire evenement heeft bovendien een speciale samenwerking met het Ierse Galway, eveneens Europese Regio van de Gastronomie. Een hele bijzondere editie dus!

 

Negen keukens, geïnspireerd op de Oosterschelde, presenteren zich op de Grote Binnenplaats en in de Hofzaal met de meest smaakvolle gerechten en proeverijen. De Oosterschelde, op slechts een steenworp afstand van Bergen op Zoom, biedt met zijn zoute en zoete water een unieke vegetatie, vis, schaal- en schelpdieren. Naast oesters, mosselen, andere schaal- en schelpdieren en vis, proeft u ook de zilte zeegroenten en presenteert boerderij Hamel je het Berkshire varken. Kate & Simon laten je proeven van de Galway Wild Atlantic coast. En seafood kan natuurlijk niet zonder Fisch & Chips met Zeeuwse kleiaardappelen en Oosterschele witvis. Benieuwd naar het verhaal achter ons voedsel? Dat kun je horen tijdens de korte colleges van de chefs en gasten over hun gerechten en producten.  

 

Voor een heerlijke proeverij en sterke verhalen kun je ook terecht in taverne de Zeeridder, ook wel bekend als de Hofzaal. In de taverne kun je genieten van de bieren van de Schelde Brouwerij, zeebanket en koffies van Leonidas en Taeymans, Gin & Moor van Gastrobar de Moor en charcuterie en kazen van Boerderij Hamel.  

 

‘Celebrates’ betekent bij ProefMei ook beentjes van de vloer en swingen maar! Dat betekent dat naast een overheerlijk culinair programma ook de muziek om van te smullen is. Kortom, proef, beleef en geniet van ProefMei celebrates Seafood! 

 

Voor meer informatie en het programma, kijk op www.proefmei.nl