Donderdag 1 november 2018 staat Matt Bianco, een van de grootste acts van de 80’s, op het podium van Gebouw-T in Bergen op Zoom.

Dit ter ere van hun vijftiende album ‘Gravity’.

 

Het Engelse Matt Bianco is in 1982 opgericht door zanger Mark Reilly. Matt Bianco bestaat uit Mark Reilly (zang), Danny White (keyboard) en Kito Poncioni (basgitaar). 

Matt Bianco wordt gerekend tot een van de grootste acts van de jaren 80. Onder andere door hits als ‘Get Out of Your Lazy Bed’ en ‘Half A Minute’. 

 

De naam van de band is een fictief karakter die de mannen van Matt Bianco hebben ontworpen vanuit de wereld van spionnen en geheime agenten, dat tevens het concept voor de band en hun muziek is geworden. Mark Reilly zegt hierover: ‘We loved spy TV Themes and film scores from the 50s/70s/80s.’

 

In 2017 is het nieuwe album ‘Gravity’ uitgebracht. Op het album is een band van verschillende muzikanten uit de jazz wereld te horen en staan er samenwerkingen op met saxofonisten Dave O’Higgins en Magnus Lindgren.

 

Matt Bianco bewijst nog steeds dezelfde energie te hebben als twintig jaar geleden om fans van het eerste uur te verrassen, maar ook zeker om nieuwe jazzliefhebbers aan te spreken.

 

Matt Bianco staat 1 november 2018 op het podium van Gebouw-T. Tickets zijn verkrijgbaar via de website: www.gebouw-t.nl