De Maagd was uitverkocht en de première beloofde spektakel.

En dat werd het dus ook! De rode loper naar de ingang van Theater De Maagd werd opgesierd met een vrolijke attractie: een heuse kermiswagen waarin suikerspinnen gemaakt werden. Deze werden uitgedeeld aan de bezoekers. Was het in de coulissen een zaak van gezonde spanning, aan de voordeur zag je louter vrolijke gezichten in afwachting wat The MusiCompany te bieden had.

Het verhaal van Grease is bekend. De film van zo'n veertig jaar geleden gaat over de ontluikende zomerliefde tussen Sandy en Danny die na de zomervakantie bij elkaar op school blijken te zitten. De haast verlegen Sandy wordt omgetoverd tot een pittige deerne, daar waar Danny zijn nozemstreken inruilt voor een meer milder persoon.

Jaren '50 vet onderstreept, dat is deze musical. Wat mooi is aan deze uitvoering van The MusiCompany is het feit dat de hoofdrolspelers niet louter de spotlights voor zich opeisen. Deze uitvoering beleeft vooral zijn kracht uit het collectief, de musical bruist en swingt dankzij de inzet van allen. Het is dan ook de verdienste van het totale gezelschap dat het publiek luidkeels hun lof uitte. Wat een manier om je vijftienjarig bestaan te vieren.

 

De musical danst in no-time door de avond. Aan de ene kant stap je terug in de jaren '50, aan de andere kant is de avond voorbij voor dat je er erg in hebt. Hulde voor het creatieve brein achter deze productie:

 

Muzikaal Leider - Pierre van Broekhoven

Choreografie - Jorina Verhees

Regiseur - Henk Witjes

Repetitor - Annique Bijsters

Zang- en spelcoach - Virginie Huismans

Productieleider - Ludo Franken

 

Maar natuurlijk ook de grootste lof voor de vast van deze productie: 

 

Marty Braat - DANNY ZUKO

Femke Doomen - SANDY

Bas van Broekhoven - KENICKIE

Wietske Bakx - BETTY RIZZO

Frans van Rijen - DOODY

Anne Alting Siberg - FRENCHY

Ben Broek - SONNY

Nina van Broekhoven - MARTY

Temmo Berends - ROGER

Thijme Lee - EUGENE

Madeleine Philp - TEENANGEL

Nikki Lambrechts - PITSPOES

Martje van der Heijden - PITSPOES

Kyo Renshof - FLAMING DUKES

Sanne van Dorst - HULPENGEL

Amanda Disco - HULPENGEL

Marit Bakx - JAN

Karen Kuijpers - PATTY

Yvonne Loch - WILMA

Scherany Geertse - PITSPOES

Wendy van Bergen - PITSPOES

Rik Ernest - FLAMING DUKES

Dorthy van der Male - HULPENGEL

José Haagen - MISS LYNCH

Evelien Hoogeveen - BLANCHE

Ronald Haagen - COACH

Fabienne Vroomen - PITSPOES

Leonie Tirions - PITSPOES

Tom Jacobs - FLAMING DUKES

Larissa van Veldhoven - HULPENGEL

Johnny de Regt - VINCE FONTAINE

Amanda Bruijs - CHA-CHA

Tom Kelling - MARK

Alicia van Dijke - PITSPOES

Sammy Verpoort - FLAMING DUKES

Sanne de Guijtenaere - HULPENGEL

Mariska Lindenberg - HULPENGEL

 

Natuurlijk mogen we ook het combo en de mensen van de technische ploeg niet vergeten, noch de mensen van de kleding schmink en wat al niet meer. Het maakt The MusiCompany tot het gezelschap dat zelfs tegenwoordig tot de genomineerde gelauwerden van de Nederlandse Amateur Musical Awards. Om daartoe door te dringen moet je van goede huize komen. De nominaties van afgelopen jaar maakten de het gezelschap alleen maar hongerig naar meer. En dat bleek wel met de uitvoering van Grease, het was een lust voor het oog en oor en eigenlijk waren er te weinig uitvoeringen, want ze hadden best nog wat voorstellingen kunnen vullen. Grease was een mooie opvolging van Legally Blonde. Dans, zang, snelheid, humor en vlotte choreografieën, het waren onmiskenbaar de MusiCompany kenmerken die van deze musical een geweldige avond maakten.

 

Voor een impressie: