Wat een leuke voorstelling voor de kinderen. 

Maar niet alleen voor de kleintjes maar ook de ouderen vinden het leuk. Voor de voorstelling een hele lange wachtende rij voor de deuren van theater de Maagd, die vermaakt werden met de vrolijke noten van de Pietenband Hyasint. Als deuren dan eenmaal open gaan een high-five met de Pieten en snel een plaatsje weten te bemachtigen in de zaal. Eerst werden de bekende liedjes gezongen met twee Pieten tot daarna snel de gordijnen open gingen.

Een dolle boel was het in de slaapzaal waar de Pieten slapen. De Kook Piet wilde nog een kroketje eten terwijl Bedenkos nog even wilde chatten. Toen Sinterklaas binnen kwam maande deze de Pieten tot rust omdat hij zelf ook ging slapen. Maar o wee die Hoofd Piet toch, die bracht er weer een dolle boel van om met een kussen te gooien zodat het een groot kussen gevecht werd. Hierbij raakte een kussen Zoek Piet zo hard dat hij zijn geheugen kwijt was en zelfs zijn naam niet meer wist. En als de Pieten echt wilden gaan slapen was Bedenkos Knorretje kwijt en kon dan niet meer slapen. Zoekend met alle kinderen en Pieten dacht men eerst dat Knorretje soms wel eens bij de slager kon zijn, en dat zou dan wel eens niet goed af kunnen lopen.

Eenmaal kijkend op de boerderij bij de boer vond men Knorretje terug en was Bedenkos heel blij en begon langzamerhand Zoek Piet ook zijn geheugen weer terug te krijgen, zodat ze een vreugde dansje maakte. Hierna werd het helemaal feest toen Sinterklaas uit de stal van de boerderij tevoorschijn kwam en iedereen trakteerde op een chocolade diertje gevuld met marsepijn.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers