Beste vrienden,

 

Met een geslaagd Kerstconcert achter de rug alsmede een jaar vol hoogtepunten – met dank aan de uitvoerende musici en aan de bezoekers die kwamen – ligt er een blanco jaar voor ons. Hoewel…. we prijzen ons gelukkig dat er al een aantal mooie concerten op de agenda staat, dus helemaal blanco is het niet.

We beginnen eind januari met het Open Podium en ons nieuwjaarsconcert. 

We wensen al onze lezers en gasten een goed, gelukkig, muzikaal en cultureel jaar toe en wij hopen daar een bijdrage aan te leveren.

 

Graag tot ziens, Ellen en Marcel Deelen

Binnenkort in d’ Engelenburgh 

d’ Engelenburgh heeft weer heerlijke concerten op het programma staan. Een mooie gelegenheid om uit te gaan en iets bijzonders mee te maken!  Geniet van de fijne sfeer en gastvrije ontvangst. Uit in d’ Engelenburgh is uit in stijl. 

 

 

27 januari 2019, 14.15 uur, kaarten  € 14,00    

Nieuwjaarsconcert met het Delta Quintet

Zondag 27 januari is het roosendaals Delta Quintet weer paraat voor een sprankelend ‘nieuwjaars’concert. Twee violen, een altviool, een cello en piano staan garant voor weense sferen tijdens dit nostalgische concert. 

Zonder een passend kamerconcert kan het nieuwe jaar in d’ Engelenburgh immers niet beginnen?

 

Het ensemble brengt muziek met sfeer en stijl: Weense salonmuziek, swingende oude jazz, rustige Engelse wals, warme zigeunerklanken, volksmuzek, prachtige tango’s…. 

Na afloop is er een ‘ontmoet en groet’moment met de musici.

Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-83572448.

 

 

Kom naar het OPEN PODIUM op 25 januari

Vrijdagavond 25 januari is er weer Open Podium met ruimte voor vocalisten, pianisten, violisten, fluitisten, harpisten etc.

Het evenement biedt kansen voor goede amateurs tot professionele zangers/musici. Ook luisteraars zijn van harte welkom, want publiek is natuurlijk onmisbaar.

 

Caecilia Boschman uit Dordrecht zit weer klaar om zangers professioneel te begeleiden. Getracht wordt ieder tweemaal aan bod te laten komen (breng je muziek mee!). De entree is € 6,- per persoon, inclusief koffie en hapje (ook voor deelnemers).  De avond begint om 20.00 uur.

 

Pluisje van d’Engelenburgh is niet meer 

Nooit meer ham. Nooit meer op bed springen. Nooit meer tijdens een concert onder de vleugel doorlopen. Half december is onze Pluisje overleden en heel veel bezoekers kenden deze indrukwekkende Noorse Boskat, die zo onverstoorbaar zijn gang ging, zelfs wanneer het heel druk was in d' Engelenburgh. 

Op een avond was hij ooit, nadat we hem al ruim een jaar op straat hadden gevoerd wanneer we Bobbie uitlieten, met ons meegelopen naar huis en is nooit meer weggegaan. 

Dat hij gemist wordt moge duidelijk zijn. Onze dank voor de blijken van medeleven.

 

 

 

Kerstconcert weer druk bezocht en ouderwets gezellig

De schare pastoors en kapelaans die ooit d’ Engelenburgh bewoonden, zou genoten hebben. Als vanouds klonken de kerstliederen tijdens het Kerst in d’ Engelenburgh in de hoge kamers van de voormalige pastorie. Voor een uitverkochte zaal zongen de sopranen Ellen Deelen, Jet Hogen Esch en de tenor Ton van Idsinga vóór de pauze opera, operette en musical. Na  de pauze stond het programma geheel in het teken van het kerstfeest.

Begeleid door de pianist Cleem Determeijer werden de bekende liederen gezongen die al eeuwen gemeengoed zijn. De bezoekers – zelfs van buiten de provinciegrenzen – zongen naar hartelust mee met enkele samenzangnummers, maar waren doodstil bij ontroerende nummers als het bekende Ave Maria of het ‘Jeruzalem’, dat Ellen in het hebreeuws zong, wat bij menigeen een brok in de keel veroorzaakte. Bij vertrek kreeg ieder van de gastvrouw een presentje mee.

 

Overzicht concerten 1e helft 2019 

24 februari, 14.15 uur Pianoduo Symbiosis

Het vlaamse duo Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans zijn twee virtuozen die elkaar perfect aanvullen. Zij werden meermaals finalist en laureaat in nationale en internationale wedstrijden.

 

31 maart , 14.15 uur ToucheVent

Saxofonist Wim de Veth en pianist René van Assche staan garant voor een verrassend concert. De saxofoon als klassiek instrument is voor velen nog onbekend terrein. Maar wie weet hoe gaaf Bach, Beethoven of Purcell de saxofoon hadden gevonden?

 

14 april, 14.15 uur Duo Ebano

Paolo Gorini (klarinet) en Marco Danesi (piano) ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Conservatorio Giuseppe Verdi di Milano. Duo Ebano was in 2017 de grote winnaar van de Storioni Willem Twee Contest.

 

26 mei, 14.15 uur Harpsoon (high-teaconcert)

Hightea-concert met het sprankelende harp&fagot-duo Emmiko Groenemeijer en Joeri Deckers. Maak kennis met de prachtige klankkleur van een unieke combinatie.

 

9 juni, 14.30 uur Jazz met Pinksteren

De amerikaanse jazzlegende Bram Wijnands geeft weer een exclusief en swingend pianoconcert met ouderwetse jazz.

 

Voor alle concerten geldt: reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-83572448