[Berregs]

De rapste renners zijn nie persee de gròòtste!

‘n Gròòt mens è veul vermoge, mar da’s lang nie altijd ‘n voordéél. Agge òòge berrege wil bedwinge, dan piepte wel anders. Die kleine renners, die sprinte n’en klimme as de beste. En zo is ‘t eigelek ok mè veldtekes! Op oew kiel of dweilpak draagde netuurlek zo’n gekleurd veldteke, want dèèrmee vertel d’iederéén dagge de Vastenavend ‘n werrem art toe draagt. Dagge ‘t féést ok steunt mè d’n  kleine bijdrage. En zo’n veldteke is mooi, mar ‘t is ok wel ‘n bietje n’n “éél ding” netuurlek. Dèèrom ebbe me da veldteke de leste jare ok in ‘t klein. As ‘n broche, dus mè d’n speldje d’r achter. Die draagde ok gerust deur de week, op oew werrek of op school. Of waar dan ok! Di speesjale kelèkters-aaitem is ongeveer allef zo gròòt as ‘t echte veldteke. ‘t Is andgegote van kei’ard porseleingips en éémaal brons gepattieneerd. Deur ‘n éél g’eime menier van werreke komme alle details ok piekfijn naar vore.

Mar, let op or! Veul zijn d’r nie van gemakt. ‘t Eerste n’eksemplaar wor deur Steketee plechteg in ontvangst genome. En vanaf ’t Neuzebal zijn ze vor iederéén verkrijgbaar, bij de Boerinne die oe buite n’al op staan te wachte. Dus gauw in de sprint, want vor mar 4 euro edde ze te pakke!

[NL]

De rapste renners zijn niet per se de grootste! Een groot mens heeft veel vermogen, maar dat is lang niet altijd een voordeel. Als je hoge bergen wil bedwingen, dan piep je wel anders. Die kleine renners, die sprinten en klimmen als de beste. En zo is het eigenlijk ook met veldtekens! Op je kiel of dweilpak draag je natuurlijk zo’n gekleurd veldteken, want daarmee vertel je iedereen dat je Vastenavend een warm hart toedraagt. Dat je het feest ook steunt met een kleine bijdrage. En zo’n veldteken is mooi, maar het is ook wel een beetje een “heel ding” natuurlijk. Daarom hebben we dat veldteken de laatste jaren ook in het klein. Als een broche, dus met een speldje erachter. Die draag je ook gerust doordeweeks, op je werk of op school.

Of waar dan ook! Dit speciale collectors-item is ongeveer half zo groot als het echte veldteken. Het is met de hand gegoten van keihard porseleingips en helemaal brons gepatineerd. Door een heel geheime manier van werken komen alle details ook piekfijn naar voren. Maar, let op hoor! Veel zijn er niet van gemaakt. Het eerste exemplaar wordt door Steketee plechtig in ontvangst genomen. En vanaf het “Neuzebal” zijn ze voor iedereen verkijgbaar, bij de Boerinnen die jou buiten al op staan te wachten. Dus gauw in de sprint, want voor maar 4 euro heeft u ze te pakken!