AMBASSADEUR VAN DE BERGSE CULTUUR

Op zondag 10 februari lanceerde hij twee boeken tegelijkertijd. Zijn eerste boek een foto-en gedichtenbundel “KABINET DER ZINSBESPELING” is al weer de derde bundel die van zijn hand komt, en door de lens van zijn camera zijn vastgelegd. Deze prachtige bundel werd uitgereikt aan de wethouder van cultuur Evert Weys. De wethouder noemde Sonn dan ook een AMBASSADEUR VAN DE BERGSE CULTUUR die Bergen op Zoom rijker is. Wij mogen trots zijn op Sonn Franken.

Zijn Uitgever Pim van Bommel van Boeken industrie van Bommel sprak dan ook dat we in de komende tijd veel meer van Sonn kunnen lezen of zien. Zo ook het mooie grote boek wat Pim van Bommel op dat moment in zijn handen had. Een mooi verhaal gaat hier aan vooraf toen Sonn zijn uitgever had benaderd om het idee te opperen voor dit boek. Pim vroeg dan ook aan Sonn van “hoeveel bladzijde denk je te vullen met je gedichten en vastenavend foto’s”. Waar Sonn op antwoorde met “ach doe maar een stuk of 250”. 

Later toen alles eens uitgezocht was nam de uitgever contact op met Sonn dat die 250 bladzijden niet haalbaar waren. Het werden er maar liefst bijna 500 en met een gewicht van 2,6 kilo. Omdat het boek zoveel vastenavend foto’s bevat kan het dan ook niet anders dat Prins Nilles III het eerste loodzware boek overhandigd kreeg. De titel is “VASTENAVEND ELLEF JARE IN WOORD EN BEELD”. De ziel van het feest blootgelegd is een boek wat je eigenlijk moet hebben. Misschien staat u er wel in of hele bekende.

De eerste oplage is al uitverkocht, maar er word gedacht om nog meer van deze fantastische boeken te laten maken.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers