Van 31 maart tot en met 6 april 2019 collecteert Fonds Gehandicaptensport voor de gehandicapte sporters in Nederland.

Ook dit jaar zetten vele vrijwilligers zich weer in en gaan als collectant langs de deur. In Bergen op Zoom, Halsteren en Huijbergen wordt voor de zestiende keer de kar getrokken door atletiekvereniging Spado.

Fonds Gehandicaptensport maakt sport mogelijk voor alle gehandicapten in Nederland, zodat zij zich minder geremd en/of beperkt voelen in het dagelijkse leven. Het Fonds steunt zowel sporters met een lichamelijke en/of zintuiglijke handicap als sporters met een verstandelijke handicap. De collecteweek is de belangrijkste bron van inkomsten. Deze wordt ondersteund door ondermeer beschermheer Prof. mr. Pieter van Vollenhoven en ambassadeurs Gert-Jan Theunisse, zanger Jannes, Wilfred Genee, Arnold Vanderlyde, Carl Verheijen en Peter Faber.

Uit de collecteopbrengst worden jaarlijks honderden projecten gefinancierd om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken. Het Fonds stelt subsidies beschikbaar aan (sport)organisaties zonder winstoogmerk, voor de aanschaf van speciaal sport- en spelmateriaal, de financiering van sportevenementen en de realisatie van specifiek bouwtechnische aanpassingen. Ook innovatieve projecten met als doel promotie of stimulering van sport voor mensen met een handicap komen voor een financiële bijdrage in aanmerking. 

 

Een gedeelte van de opbrengst is voor de collecterende vereniging. Binnen Spado zal het bedrag specifiek ingezet worden voor de G-atleten de RaceRunners. Wekelijks sporten ca. 40 atleten met een beperking binnen Spado. Geïnteresseerden die mee willen collecteren, kunnen contact opnemen met atletiekvereniging Spado, Jeroen Jonkers, telefoonnummer 06 – 1401 6061 of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.