Zorg- en logeerhuis De Regenboog aan de Florisdonk in Roosendaal organiseert op woensdag 25 februari vanaf 12.00 uur een gratis winterlunch.

Doel is om aandacht te geven aan ouderen en om contacten te leggen. Aan een sfeervol gedekte tafel worden mensen gastvrij ontvangen. Een gezellige en ontspannen lunch in winterse stijl, dat is wat bezoekers mogen verwachten. Elk seizoen organiseert de Regenboog een lunch. Het zorghuis wil hiermee de drempel verlagen voor mensen met (beginnende) dementie, een handicap of een vorm van eenzaamheid. Het biedt tevens een mogelijkheid om ervaringen te delen. Vanzelfsprekend zijn partners en/of familieleden en andere belangstellenden welkom.

De lunch wordt georganiseerd op het adres Florisdonk 4 in Roosendaal. Reserveren via 06 – 5026 8829 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Er zijn geen kosten aan verbonden.

thuisgevoel

Zorg- en Logeerhuis De Regenboog is gericht op mensen met een handicap of (beginnende) dementie. De Regenboog speelt in op een behoefte om eenzaamheid te doorbreken. Het biedt een warm thuisgevoel waar mensen altijd terecht kunnen. Zorg en liefde wordt gegeven die benodigd is en afgestemd op de individuele behoefte. De medewerkers van De Regenboog creëren zoveel mogelijk een huiselijke situatie waarin elke zorggast zich thuis voelt en zij vinden het belangrijk de sterke kanten van de gasten te benadrukken. Zij bieden de mogelijkheid de zorggasten te laten deelnemen aan vertrouwde activiteiten als boodschappen doen, helpen met eten maken en in de tuin werken. Zelfstandigheid is voor jong en oud van essentieel belang en bevordert het zelfvertrouwen. Om zo goed mogelijk de  huiselijke sfeer te kunnen behouden, wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal vier volwassenen of zes kinderen.