Een mirakels goeie en mooie Tussen de Schuifdeuren.

Een afgeladen Stoelemat met een gezelschap dat enorm genoot van een hoogstaand niveau dat gepresenteerd werd. Wally Sep en Kees Theunisse waren uw spreekstalmeesters die zelf van verbazing stonden te kijken wat er zo allemaal voorbij kwam. Tambour-maître Jeffrey had al een lied voor onze nieuwe Nar. Kees Schillemans die zijn come back maakte. Mithos en Nicos van de Griek op de Mart brachte een lied in de zaal omdat ze de familie Nuijten wilde begroeten. 

Diana Rommens bracht een ere liedje dat ze als klein meisje in de nek zat van haar vader met de kindervastenavend. Maar het werd feest net voor en met de pauze daar een Prins vanuit Limburg en zijn dansmariekes hun opwachting maakten. De Stoelemat stond op zijn kop.

De twee oudjes van het verzorging tehuis ’t Anker uit Tholen waren op uitnodiging van de Schuifdeuren over de brug gekomen. Nog wel op tijd gelukkig, want ze werden door een protesterend geel hesje alias Kees Vriens niet zomaar over de brug van Tholen gelaten. Ze moesten over de brug komen zei de laatst genoemde. Alleen de oudjes begrepen het niet helemaal dat daar de mannen in Den Haag mee bedoeld werden. Muziek gezelschap de Vijfde Wijk hielden op te bestaan en brachten ook nog een mooi nummer, en later wilde de stenen vrouwkes uit de nissen van het stadhuis gaan trouwen met de stenen Knots en Knuppel van het gemeentehuis.

De nieuwe Nar werd in het zonnetje gezet door een clubke uit Tullepetoanen stad. Die waren te horen gekomen dat Diemer van Wijk in Roosendaal geboren was. Daarom kreeg hij een mooi bronzen beeldje van de Tullepetoan. De Pintvatters vrienden voor het leven brachten een ode aan Wim Kersten en de vrouwkes deelden bloemen uit aan alle vrouwen in de zaal.

Daarna kwam er hoog bezoek op het podium. De burgemeester Frank Petter bracht zijn voorgangers mee, Han Polman, Peter van de Velden, Dick de Cloe, Ans van de Berg en Pieter Zevenbergen. Zei zongen het lied “D’er ga niks bove Berge” onder begeleiding van de Pintvatters uit Den Bosch. Een ieder zong uit volle borst mee, daarna kon het feest nog na de uitzending verder gaan met de opkomst van de rode duivels als wielrenners.  

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers