Deze vraag werd de afgelopen weken regelmatig gesteld.

En eigenlijk niet voor niets. Immers, al tijdens de presentatie van het boek "Vastenavend  ellef jare in woord en beeld - De ziel van het feest blootgelegd" werd duidelijk dat de eerste oplage van dit unieke boek was uitverkocht. Sonn Franken was daarover zichtbaar verrast:'Ik had dat eerlijk gezegd niet verwacht. Het is natuurlijk een vrij kostbaar boek, en niet iedereen legt zo maar 50 € weg in een tijd dat datzelfde geld ook besteed kan worden aan Leutneut bonneboekskes.' 

Maar eigenlijk valt de prijs reuzemee als je ontdekt wat je er voor terug krijgt. Het liggend A4 formaat met hardcover voelt zwaar in de hand. Hoe kan het ook anders als 462 pagina's zo'n 2.6 kilogram op de weegschaal wegleggen. Iedereen die het boek voor de eerste keer onder ogen krijgt, is onder de indruk. Dat bleek al tijdens de presentatie in Den Enghel toen de Prins en zijn gevolg het allereerste exemplaar kregen uitgereikt. Ze bleven maar bladeren.

Dat is ook precies het commentaar dat je van iedereen hoort:'Je blijft bladeren, het is één groot feest van herkenning.' Anderen zeggen weer:'Er staat teveel in dit boek om in één keer uit te lezen. Dit is een boek waar je telkens naar terug grijpt.' Het is duidelijk dat de 20 Vastenavend gedichten en de honderden foto's op groot formaat goed gevallen zijn in het Bergse. 'Het boek ligt bij mij op de salontafel en iedereen pakt er naar.' Zijn dan ook leuke complimenten.

En dan nu het antwoord op de veel gestelde vraag, komt er een nieuwe oplage?  Het antwoord is JA. De eerste bestellingen zijn inmiddels al binnen. En als er voldoende van deze intekeningen ontvangen zijn, zal er zeker een nieuwe oplage komen. 'Het is duidelijk dat we geen bestellingen per stuk kunnen doen. Dat zou het boek te kostbaar maken. Maar vanaf 20 exemplaren kunnen we al kijken wat de mogelijkheden zijn.' Aldus uitgever Boekenindustrie.

Dus...... wie heeft al stilletjes vloekte omdat ze geen exemplaar bemachtigd kregen. Wie wil dit pareltje alsnog bestellen, omdat dit niet in de Vastenavend collectie mag ontbreken, ga naar www.webshop.boekenindustrie.nl en plaats een bestelling. Of stuur een mailtje naar Sonn Franken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en doe een intekening voor de 2e oplage. Dan weet je zeker dat je er eentje bemachtigt.

Ondertussen nog even genieten van de foto's die Bastin van Elzakkers schoot tijdens de presentatie van afgelopen 10 februari?