Jaarlijks in het voorjaar zetten het Facilitair Bedrijf, Gebouw-T en het CKB de deuren open voor het grote publiek.

Er wordt een gratis gastvrij podium geboden aan tal van verenigingen om zich in de spotlight te zetten. Er zijn workshops, optredens een cultuurmarkt en vermaak voor jong en oud., Voor deze editie is gekozen voor het thema “It’s showtime” . Het wordt een weekend vol entertainment waarbij evenals vorig jaar veel bezoekers worden verwacht. De organisatie is in handen van Stichting Facilitair Bedrijf, de studenten van het Zoomvliet College en Zinc. events&leisure, Gebouw-T en het CKB.

Op beide middagen is er tussen 12:00 u en 17:00 u een programma in de Bloktallen 3. Voor het CKB geldt dat op zaterdagmiddag en voor gebouw-T op zondagmiddag. Via de website www.open2019.nl wordt het publiek geïnformeerd over de tijden en de optredens. De toegang is gratis.

DE BLOKSTALLEN bruisen:

Bij de Blokstallen is naast muziek zang en dans veel meer te beleven. Buiten is er een Oldtimershow waarbij zelf gelegenheid is om een tour in een oude auto te maken. De trotse eigenaren kunnen u alles vertellen over hun metalen ‘’love-babies’’ waaraan soms jarenlang aan de restauratie is gewerkt. Bijzonder is alvast dat een oude Rolls-Royce en de oude ladderwagen van de Brandweer veel bekijks zullen hebben.

POP-UP BIOSCOOP

In samenwerking met C-cinema Kijk in de Pot, cinema Paradiso, de Jitterbugs, de Cinemaatjes krijgt het witte doek deze editie alle aandacht. In de Blokstallen verrijst een Pop-up Bioscoop waar bijzondere en unieke filmbeelden worden vertoond. Op de website www.open2019.nl wordt dit programma apart vermeld. Ook zullen er masterclasses zijn waarin lokale film- en tv persoonlijkheden een inkijk zullen geven in de grote wereld van TV en film.

NACHTWACHT

Op de foto bij de Nachtwacht. Speciaal in het kader van het Rembrandtjaar kunnen bezoekers in historisch kostuum op de foto bij een grote replica van de Nachtwacht.

CKB pakt uit:

Op zaterdag treden het Klarinetensemble, de CKBeentjes, het Wereldmuziekensemble op en wordt de film Dag Max vertoond. Daarnaast zijn er workshops Modern Dans Kids en Greenscreen. 

GEBOUW-T swingt:

Hier zijn op zondag de hele middag optredens van T.O. & the Terrifying Angels, Ready to Go, Dineke, DJ’s Er is een Silent Disco en kan je kijken bij de opleiding theatertechniek van de Zoomvliet Studio. De rode loper ligt klaar. ‘It’s Showtime’.