Een Disney musical geschreven door Elton John en Tim Rice, een werk dat gebaseerd is op een oude opera van Giuseppe Verdi, dat is waar Stichting BOV zich deze week aan waagt.

Het rijk der farao's, gevangen slaven uit het verre Nubië en een verboden liefde; dat zijn de ingrediënten voor een stuk dat al vooraf totaal uitverkocht was. Muziek en harmonieuze samenzang brengen veel kracht en emotie in het verhaal. De lat is weer bijzonder hoog gelegd. Kan het ook anders, nadat BOV twee jaren op rij de prijs voor Beste Musical Award wegkaapte en ook voor de vorige productie genomineerd is? Aïda belooft de volgende kansrijke productie te worden.

Een propvolle Maagd kan alleen maar bijdragen aan de beleving die bezoekers en spelers ondergaan. De adrenaline zal op z'n Bergs gezegd 'òòg spèère. 

Met Roosje Hendrickx als Aïda heb je natuurlijk al een kanjer van een vocaliste. Voeg daar mensen aan toe als Annemarie Paulusse (Amneris) en Albert-Jan Verhees (Kapitein Radammes) en je krijgt een mix van klanken die het stuk kunnen dragen. Als heel de cast muzikaal uithaalt, dan krijg je toch echt wel een aantal kippenvel momentjes. Maar hoe mooi kan eenvoud zijn? Geen muziek, slechts een enkele stem en er ontstaat iets magisch.

 

De scènes zijn afwisselend, waardoor er vaart in het stuk blijft. Op de generale repetitie klonk het al verdraaid goed en zat het spel er ook goed in op een enkel foutje na. Maar daar zijn die repetities voor, want Stichting BOV heeft natuurlijk de laatste jaren een naam opgebouwd als een van de meest gerenommeerde theatergezelschappen van heel Nederland.

Het publiek dat kaartjes wist te bemachtigen staat wederom een enorme traktatie te wachten. De rest moet het doen met foto's, zoals op onze site www.bozinbeeld.nl