Een live voorstelling met poëzie, magie en muziek

 

Collectief Feest der Poëzie uit Amsterdam, brengt Salon der Verzen met muziek, magie en poëzie. Zij komen naar het  Markiezenhof op donderdag 9 mei. Onder leiding van voordrachtkunstenaar Simon Mulder betreden sopraan Susanne Winkler, pianist Daan van de Velde, en vele andere het podium. Zoals soundscape-artiest Jesse LaChiffre en Magiër Ramana (winnaar van de nieuwe Uri Geller Show). 

Feest der Poëzie brengt historische gedichten en liederen die aansluiten bij de tentoonstelling ‘Lage Landen, schatten uit het Rijks’ en passend eigen werk. Gedichten van Herman Gorter, bekend van o.a. Mei (een nieuwe lente en een nieuw geluid) en Henriette Roland Holst. Zij schreef gedichten over het Brabantse landschap. Het is dit jaar 150 jaar geleden dat Henriette Roland Holst geboren werd.

Simon Mulder brengt gedichten van beroemde en minder bekende dichters en natuurlijk eigen werk. Ook de Bergs gerelateerde schrijver Lodewijk van Deyssel en voordrachtskunstenaar Albert Vogel sr. (geboren in Bergen op Zoom) hoor je voorbij komen. Daarnaast presenteert hij samen met soundscape-artiest Jesse LaChiffre een bijzondere voordracht, met muziek en film in het explicatorium 'Mijn liefste was dood', op een gedicht van Herman Gorter.

Magiër Ramana, bekend van televisie, brengt een magie-act rondom het thema 'Aarde'. Tenslotte betreedt Mirte Eggenkamp het podium als Henriette Roland Holst

 

Magier Ramana

Ramana is de eerste winnaar van kijkcijferhit de nieuwe Uri Geller Show. Hij leerde zijn vak als magiër in India. Als magisch entertainer heeft hij meer dan 13 jaar ervaring en treed over de hele wereld op. Bovendien is hij bekend van reclamespotjes.   

 

Feest der Poëzie

Stichting Feest der Poëzie organiseert voorstellingen met voordracht en muziek op mooie plaatsen en richt zich op vormvaste dichtkunst, klassieke voordrachtskunst, ambachtelijke boekdrukkunst en literatuurgeschiedenis.

De Salon der Verzen zijn voordrachten door dichters van nu, klassieke liedkunst en magie. Je proeft de sfeer van een klassieke salon! Het was twee seizoenen lang een groot succes. Deze voorstelling trekt door het land en strijkt neer op verschillende plekken. 

Daarnaast brengen zij verschillende historisch-literaire programma's met poëzie, proza en muziek van de late 19e en vroege 20e eeuw. Dichters van nu dragen voor uit eigen werk, ons lied duo brengt bekende en minder bekende liederen voor sopraan en piano, en onze magiër brengt een bijzondere poëtische entr'acte met diverse goocheltrucs.

 

Collectief Feest der Poëzie verzorgde een audiotour door de tentoonstelling 'Lage Landen, schatten uit het Rijks' en brengt jou nu een live voorstelling met poëzie en muziek!

Praktische info:

Donderdag 9 mei

Locatie: Hofzaal van het Markiezenhof

Entree: Steenbergsestraat 8

Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur

Zie ook: www.markiezenhof.nl/lagelanden