De Grote Markt had de kriebels op vrijdagmiddag 3 mei.

Eerst werd het Bergse plein al opgesierd door twee oude Volkswagen busjes, het vervoer van een bruidspaar dat net de geloften op het stadhuis had afgelegd.

Maar de meeste aandacht werd toch getrokken door Grand Hotel De Draak, de oudste stadsherberg van heel Nederland. Buiten troffen we ook Ed Mol aan, de kunstenaar die de nieuwe draak heeft vorm gegeven:'Het proces van idee tot vormgeving heeft wel ruim negen maanden geduurd. Het echte "maken" heb ik vooral in de weekeinden gedurende een week of vijf of zes voor elkaar gekregen, pasklaar voor degene die het in brons zou gieten.' Ed is trots op het resultaat van zo'n twee en een halve meter dat nu op de voorgevel van het hotel prijkt. 

Het was Burgemeester Petter die het laken van de nieuwe draak verwijderde. Daar stond hij dan, in al zijn schoonheid, het nieuwe boegbeeld van een van s'lands mooiste monumenten. Hierna werden alle aanwezigen uitgenodigd voor en toespraak van de Bergse burgervader en de Heer Hazen zelf. Burgemeester Petter roemt in zijn toespraak de bestierders van Grand Hotel De Draak: de familie Hazen. Frans is vorig jaar nog verheven in de orde Ridder van Oranje Nassau. 'Daartoe word je niet zo maar benoemd', aldus de burgemeester, 'daar gaan grote verdiensten aan vooraf. Frans Hazen en "zijn" Herberg De Draak is van grote waarde voor de Bergse gemeenschap.' Burgemeester Petter verwees ook nog even naar de grote brand die bijna een einde maakte aan het levenswerk van de familie Hazen. Hij besloot met de hoop dat deze nieuwe draak boven de entré dit establishement nog voor de komende 600 jaar zou beschermen.

Frans Hazen vertelt ons hoe verguld hij was met het ontwerp van Ed Mol. De draak heeft een aantal specifieke elementen met een betekenis. Zo staat het hart symbool voor het hart voor het hotel en voor de stad Bergen op Zoom. Vandaar ook het wapen van de stad en de blik van de draak richting stadhuis:'Daar worden de belangrijke beslisingen genomen die de stad verder vorm geven.' Frans voelt zich erg dankbaar voor de jaren die hij in het hotel mocht vertoeven. Volgens burgemeester Petter jaren van noeste arbeid.  Als laatste roept Frans zijn personeel op de glazen uit te reiken aan de aanwezigen; het is tijd het glas te heffen.