Pascal Toussa benaderde mij met een bericht; er zou een nieuwe band zijn!

The Cheap After Monkeys, zo heet de nieuwe band en ze spelen popcovers, maar dan net wat anders, met een Brass band en drums. Daar moesten we natuurlijk meer van weten, dus bestookten we Pascal met vragen:

-          Waarom en hoe is deze band tot stand gekomen?

In maart 2018 heeft Pascal een aantal Bergse muzikanten benaderd, voor de formatie van een nieuw orkest. Het was toen nog niet duidelijk welke kant het op zou gaan, maar 1 ding stond vast: alle ja-zeggers wilden graag (weer) muziek gaan maken. Al snel werd duidelijk dat we in ieder geval géén dweilband wilden zijn. Meer achtergrondinformatie vind je op de site van jazzboz: https://www.jazzboz.nl/index.php/programma/zondag/424-centrum/cafe-t-slik/492-the-cheap-after-monkeys 

-          Welke mensen zitten er in, waarom en wat spelen ze?

De bezetting is als volgt: Dennis op Sousafoon, Jos en Paul op trombone, Mike, Stefan en Rob op trompet, Pascal op bariton en Teun op drums.

-          Welke muziek brengen jullie en waarom juist deze?

Het heeft best even geduurd voordat we een genre vonden wat bij ons paste. Nu spelen we pop-covers – naar voorbeeld van een aantal bekende brassbands over de wereld – in het brassgenre. Dat is niet alleen fijn om te spelen, maar ook prettig om naar te luisteren. Hele herkenbare muziek, van AbbA tot Bon Jovi en Justin Bieber.

-          Wat wil je met deze band bereiken?

De sky is the limit 😉. We willen graag op grotere evenementen spelen en dat kan zowel op het podium (uitversterkt) als tussen het publiek. Maar een straatoptreden vinden we ook leuk. Zo hebben we in oktober 2018 bij wijze van try-out al een keer op de Meir in Antwerpen gespeeld. En dat werd zowel door ons als het publiek erg gewaardeerd.

-          Wat zijn jullie dromen?

Die zijn nooit zo uitgesproken. Wat erg vet zou zijn is als we eens op een groot festival zouden kunnen spelen zoals LowLands, of een optreden in het buitenland mogen verzorgen.

-          Hoe en waarom komen jullie bij Café ’t Slik?

We kenden Marijn en Marijke al en de klik met hen was er. De keuze was dus zo gemaakt. Het is belangrijk dat je je thuis voelt op je repetitielocatie.

-          Wat kunnen we van jullie binnenkort verwachten?

Nog even terugblikken: afgelopen vrijdag (17 mei) hadden we ons eerste optreden in Bergen op Zoom, bij café de Schorre. Daar hebben we voor zo’n 100 bekenden (familie en vrienden) – een volle kroeg dus - in besloten kring gespeeld. Het was een geweldige avond met erg veel enthousiaste reacties!  

Op zondag 16 juni, vanaf half 3, spelen we op JazzBoZ in de tent achter café ’t Slik. Dat optreden is voor iedereen toegankelijk en we hopen dan ook op een grote opkomst!