Chantal Hage legt prima D-examen af

De fanfare uit St Annaland zocht een bijzondere locatie, en dat werd de Lieve vrouwe van Lourdeskerk in Bergen op Zoom. Liefhebbers van muziek zijn zeker aan hun trekken gekomen met het concert wat de jonge talenten ten gehore brachten. Ze zijn allen zeer vaardig met hun instrument dat door saamhorigheid een streling voor het oor is.

Van BoZinBeeld kwam ik in gesprek met de voorzitter van Accelerando, Jacco Goedegebuure, die mij het een en ander vertelde wat er die avond zoal voor programma was. Niet alleen Accelerando maar ook het jong Nederlands Blazers Ensemble maakte hun opwachting.

Maar de hoofdrol was die avond voor Chantal Hage. Zij had een D-examen op de altsax dat het hoogst haalbare is voor een amateur muzikant. Dat heeft ze met prachtige cijfers van achten en negens behaald. (gefeliciteerd) Chantal is niet zomaar een muzikante. Zij speelt diverse instrumenten zoals Piano, Hoorn, Blokfluit. Op de blokfluit geeft ze haar kunnen door aan de eerstejaars leerlingen. Een betere lerares kan je denk ik niet wensen als je zelf al zo gedreven bent in alles wat je doet.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers