De Beeldentuin van Paula Withagen is ondertussen wijd en zijd bekend. Ook dit jaar houdt zij weer een open expositie met vrienden.

Elk jaar weer gaan we kijken. De combinatie van een prachtig ingerichte tuin, de fraaie beelden van de kunstenaar die Paula Withagen is, en dan daarbij een aantal vrienden die hun eigen "kunstje" tonen; dit zijn wel hele speciale kunstzinnige weekenden.

CV’s van deelnemende kunstenaars - Opendagen Beeldentuin Paula Withagen 2019

 

 

Dat wat de zee geeft en de mens er achterlaat is vaak mijn inspiratiebron voor mijn handgemaakte objecten. Soms puur, soms met een knipoog.

 

Adriaan Vroegop - Atelier Ingewikkeld 

 

Chantal Slootmans

Ongeveer 20 jaar geleden ben ik begonnen met het vermaken van oude sieraden tot iets nieuws. Ik vond het zo leuk om mijn eigen sieraden te maken, dat ik stad en land ben afgegaan voor hoofdzakelijk mooie glaskralen uit de leukste kralenwinkels. Nu haal ik mijn materialen overal vandaan en zijn het vooral edelstenen waarmee ik werk. Het is heerlijk om met mooie materialen bezig te zijn. Ieder sieraad is met zorg gemaakt en afgewerkt.Binnenkort ga ik ook anderen het maken van sieraden bijbrengen.

 

Christine Veraart, academie voor beeldende vorming Tilburg, 2000

 

Vooraf maak ik geen schetsen of tekeningen. Mijn 3D werk laat zich met de hand aftasten en vormen. Zo groeit mijn werk langzaam onder mijn handen. Materialen komen op mijn weg. De laatste jaren werk ik vooral met rubber (binnenbanden van fiets, auto, vrachtauto) en handgemaakt vilt. Naast plastieken maak ik ook objecten op paneel. Daarnaast maak ik gebruiksvoorwerpen zoals plaids, schalen, sjaals, tassen, sieraden en kussenknuffels van vilt en vintage dekens.

Materialiteit neemt een belangrijke plaats in binnen mijn werk. Bijvoorbeeld de dwingende vorm van een band en de uitstraling van het materiaal boeit me en daagt me uit om steeds weer opnieuw onderzoek te doen naar de mogelijkheden.

 

Els Gladdines. 

Els schildert voornamelijk abstracte werken in acryl, waarbij ze gebruikt maakt van veel verschillende materialen.  Papier, kranten, hout, draad, stof, foto's etc. Fuguratie is niet uitgesloten, maar ontstaat vaak bij toeval. Elk werk, groot of klein, is een 'ontdekkingsreis'.

 

Ria van Dijk

Ria komt met figuratieve schilderijen. Zij volgde schilderlessen bij een professionele kunstschilder. Haar techniek is aquarel en zij heeft de mens en zijn leven als inspiratiebron. Als bijzonder onderwerp heeft zij het boeddhisme gevisualiseerd, waar monniken centraal staan.

 

Paula Withagen

Van ruwe steen tot beeldende kunst

Vanuit de ruwe steen, zoekt Paula naar de aanwezige inhoud. Zo tracht ze een harmoniërende vorm te vinden tussen de steen en het uiteindelijke resultaat.

Bijna altijd kapt zij menselijke figuren, meestal in een sociale context, vaak speelt verbondenheid daarbij een sleutelrol. Bij de eenlingen zoekt ze vooral naar houding en emotie. Soms bewegen deze figuren zich op de rand van het spanningsveld, dan weer lijken ze bevroren in hun houding. Tot slot is voor haar de eenheid “Beeld en Sokkel” fundamenteel. 

 Opleiding: beeldhouwen aan de Koninklijke Kunstacademie, Antwerpen.

 

 

Vrijdag 5 juli t/m zondag 7 juli

Vrijdag 12 juli t/m zondag 14 juli

Van 11.00 tot 17.00 uur

In de tuin en het atelier van Paula Withagen

Adres:

Daansbergen 48

4661 RG Halsteren

Zaterdag 6 juli om 15.00 uur zal Cees van Broekhoven de officiële opening verrichten.

De exposerende kunstenaars zijn:

Adriaan Vroegop

Chantal Slootmans

Christine Veraart

Els Gladdines

Ria van Dijk

Paula Withagen

Info: 0164-683820 of 06 42477351

 

De Beeldentuin is verder het gehele jaar geopend