Auto's en Motoren; daar kun je ons altijd voor wakker maken.

Toen mijn broer Henk en ik weer eens met de auto op pad gingen, kozen we het oosten van Brabant. Immers daar zou een soort van automuseum moeten zijn, waar heel wat te zien viel. Tenminste, dat meende ik me te herinneren van een keer op het internet rond te struinen. 

Henk en ik zoeken vaak dit soort plaatsen op. Zo waren we al in Westerlo en in Sint Truiden in België belandt: https://www.bozinbeeld.nl/2035-classic-cars-in-belgie 

Het Louwman museum is ook zo'n pracht locatie, waar je je ogen uitkijkt: https://www.bozinbeeld.nl/4209-zomaar-een-sprong-terug-in-de-tijd 

 

Dus togen Henk en ik ditmaal naar Boxtel, daar was een locatie die de naam Classic Park droeg.  De rit er naar toe was al aangenaam, de omgeving van Boxtel is prachtig. Het zonnetje scheen er lustig op los in die augustusdag in 2017. Eenmaal ter plaatse vielen we van de ene verbazing in de ander. Hoeveel auto's kon je hier wel niet kwijt om te parkeren. Dit moest iets bijzonders zijn, dit was niet zomaar een kleine stalling waar je een paar bijzondere auto's kunt vinden.

Nader onderzoek levert op dat Classic Park een initiatief is van de familie Van Dijke. En wat voor initiatief. Als je rond loopt in het museum zie je oude motoren, klassieke auto's, auto gerelateerd speelgoed, ja zelfs vrachtwagens. Heel het museum ziet er ruim en schoon uit. Er is bijzonder veel licht, en de muren zijn gedecoreerd met allerlei kunstuitingen. Het geheel is ook ruim opgezet, zodat je lekker op je gemak alles in je op kunt nemen.

Classic Park berust op een drietal doelstellingen:

 

1. Museumbezoek

2. Zakelijke evenementen en publieksevenementen

3. In- en verkoop van automobielen

 

En het is dat laatste dat er voor zorgt dat het museum een wisselende collectie kent. Er is steeds weer iets nieuws, iets anders fraais te bewonderen.

Zowel Henk als ik mogen nogal graag ons fototoestel hanteren en we waren dan ook uren "zoek" in het museum. Gelukkig kun je hier ook je natje en droogje vinden, dus konden we met een koele versnapering nog lekker nagenieten op het terras.

Afgelopen woensdag 20 augustus 2019 ging ik met mijn motorbroer Sjef op pad. Omdat hij ook gek is van de techniek en vehikels, leek me Boxtel weer eens een lekker ritje. We togen bijtijds op pad om die ongeveer 90 kilometers binnendoor te verschalken. Pff... we hadden niet gerekend op de Nederlandse bewegwijzering. Zonder navigatiesysteem, zeker als je de weg niet echt kent en als je de snelweg wilt vermijden, is het maar verdomd lastig. De borden geven juist die plaatsen aan die je niet in je lijstje hebt staan, en zelfs grotere plaatsen als Tilburg staan binnendoor gewoonweg niet of heel slecht aangegeven. Op een gegeven moment keken we maar naar de fietsborden en de paddenstoelen, die gaven wel de gezochte informatie.

Enfin, wat we op anderhalf uur wilden doen, werd een uur meer. Maar geen nood, het weer was prachtig en we arriveerden nog vroeg in de middag bij Classic Park. Inderdaad zag de collectie er anders uit dan toen we hier in 2017 kwamen, maar een aantal auto's herkende ik nog. Hoe schitterend toen we een oude Peugeot 403 stationcar zagen staan. Onze herinneringen gingen direct terug naar begin jaren '70. Pa had een oude "403" of wel lijkenwagen / Ambulance / Politiewagen op de kop getikt. Met een gezin van acht kinderen had je ruimte nodig en deze stationcar had die wel. Zeker toen Pa achter in de ruime "kattebak", de oude achterbank van de Lelijke Eend van Ome Koos plaatste. Met allerlei kussens aan boord om je achterwerk niet te laten lijden onder de harde veren van die bank, konden er weer extra mensen (lees kinderen) mee. De familie doorsnee noemden ze ons, want onze wagen zat altijd hartstikke vol als we weer een ritje gingen maken. 

Even verderop stond een oude Mini, zo een had onze oudste broer Nico er nog een gehad. Echt waar, bij Classic Park kom je alles tegen, van supersportwagens als Ferrari, Porsche of Maserati en Jaguar, tot de rijke wagens als de Rolls Royces en de Bentleys of Mercedessen, en een hele collectie die je terug neemt naar de jaren '50 en '60. 

Sjef en ik hadden allebei onze camera in de zadeltassen getast, en ze kwamen hier weer bijzonder van pas. Echt waar, als je van dit soort vervoersmiddelen houdt moet je beslist eens naar Boxtel rijden.

Classic Park organiseert ook vaak evenementen of is het begin / einde van leuke toerritten. Wij zullen voortaan hun agenda op onze kalender bijhouden. Kijk dus regelmatig op onze site.

Ook nieuwsgierig geworden naar al die pareltjes van vehikels? Neem zelf maar eens een kijkje, dit is de informatie:

Toen Sjef en ik op de motor stapten om huiswaarts te keren, zaten er twee tevreden kerels met een grote grijns op de bikes. Nog even een stukje België en een terras, voor dat we eindelijk echt huiswaarts keerden. Wat een mooie dag hadden we weer.

Of wandel samen met ons eens door het museum middels veel foto's. Klik op de eerste foto en druk dan rechts bovenaan op de "play" toets om de dia voorstelling te beginnen.

Veel leesplezier.