Brabants Landschap verrast ons voortdurend met allerlei evenementen. Daarnaast zijn ze naarstig op zoek naar vrijwilligers; iets voor jou?

Natuurmiddag voor kleuters (4 t/m 6 jaar) op de Kraaijenberg

 

Er vliegen vliegjes, bijen, muggen. Er kruipen, mieren, wormen, spinnen en duizendpoten over de grond. Wij gaan met de kinderen op woensdag 18 september al deze dieren bekijken en onderzoeken hoe ze leven in de natuur. Ook zullen we een insectenhotel voor deze diertjes gaan maken.

 

U bent van harte welkom! Het is van belang dat uw (klein)kind wordt aangemeld als deelnemer aan de kleutermiddag. Zo hebben wij een overzicht op hoeveel kinderen we kunnen rekenen. Aanmelden kunt u op de site van het Brabants Landschap via www.brabantslandschap.nl/activiteiten 

Om een al  te grote toestroom van belangstellenden te voorkomen, wordt de inschrijving bij 30 aanmeldingen gesloten. 

De kosten voor deze kinderactiviteit zijn € 2,00 per kind. Voor begunstigers van Brabants Landschap en leden van IVN Groene Zoom is de toegang (op vertoon van de ledenpas) gratis voor twee volwassenen, twee kinderen en twee introducés. Tussendoor drinken we een lekker glaasje limonade.

*Met slecht weer is er een binnenprogramma.

 

Datum: Woensdag 18 september 2019

Tijd: 14:00 - 16:00 uur

Locatie: Bezoekerscentrum de Kraaijenberg, Fianestraat 21 Bergen op Zoom

Leeftijd: 4 t/m 6 jaar

Tip:  geef uw kind stevige schoenen en kleding die vuil mag worden aan!

 

*Het is een samen genieten van kinderen en hun begeleiders en de bedoeling dat de ouders of  

  grootouders ook de hele middag aanwezig zijn en hun (klein-) kind waar nodig ondersteunen.

 

*Deze middag is alleen voor (groot-) ouders en (klein-) kinderen en niet voor BSO of andere    

  commerciële instellingen!

 

Namens IVN Groene Zoom kleutergroep "de Ontdekkertjes" 

 

Ella Bevelander

 

Vrijwilligers gezocht! 

 

Voor bezoekerscentrum “De kraaijenberg” van Brabants Landschap zijn we op zoek naar gastvrouwen en gastheren die ons enthousiaste team van vrijwilligers willen komen versterken.

Bezoekerscentrum “De Kraaijenberg” is een gebouw dat ligt aan het Markiezaatsmeer. Het bezoekerscentrum is in 2015 grondig verbouwd met een compleet nieuwe expositie, waardoor het nog aantrekkelijker is voor jong en oud. Rondom het gebouw is ook volop te beleven, zoals het dit jaar geopende Klauterwoud met voedselbos. Elke maand worden er diverse activiteiten georganiseerd. Als gastheer/gastvrouw beman je (met name op woensdag- en zondagmiddag) het bezoekerscentrum. Indien u hiervoor interesse heeft, kunt u contact opnemen met Lenneke Blummel, Brabants Landschap via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.