Een kunstzinnige bijdrage, dat is wat Anne van Hees ons meldde: 

Omdat de Heemkundekring Halchterth ook mee doet met de open monumenten dagen en zij een leuk uiteenlopend programma wilden hebben, ben ik gevraagd of ik een work shop schilderen wilde geven. Dat leek mij wel leuk. Omdat het thema van de monumenten dagen “plekken van plezier” is en ik graag kleur en vrolijkheid uit wilde beelden kwam ik eigenlijk vanzelf bij de kermis terecht. Want zeg nou zelf, waar zie je de meeste blije gezichten, waar kleur? Ik ben dus op zoek en aan de slag gegaan en heb een aantal voorbeelden gemaakt. 

O.a. Een ouderwetse aankondiging van de kermis, een reuzenrad op 2 verschillende manieren en balonnen.

Er gaat gewerk worden met acryl verf, met spons en penseel, op schildersdoeken of borden (posters).

Om elke deelnemer aandacht te kunnen geven heb ik Patty Pellis gevraagd of ze me wilde assisteren, wat haar dus ook leuk leek.

 

De workshops worden gegeven op Zaterdag 14 sept. Van 13.30 tot 16.00 uur En op Zondag 15 sept. Van 14.00 tot 16.00 uur.

 

Deelname is gratis, men hoeft geen ervaring met schilderen te hebben.

Materiaal is voldoende aanwezig. 

Als men in de gelegenheid is om een schoon glazen potje mee te brengen om de penselen te spoelen, zou erg fijn zijn. Wij gaan werken met wegwerp bekers en die staan niet zo stevig. Maar ook zonder is iedereen welkom.

 

Wij hopen met deze workshop een aantal mensen een plezierige middag te bezorgen en op deze manier ook van ons heemhuis een plek van plezier te maken.

Wat samen met de fototentoonstelling “plekken van plezier”, de toneelvereniging, en de rondleidingen door onze gidsen vast moet lukken.